Bästa hårtrimmer 2020 – välj rätt hårtrimmer

Test av hårtrimmer

Den första elektriska hårtrimmern uppfanns för över 100 år sedan och användes för att klippa män och pojkar i militären av praktiska skäl. Enheterna var både dyra och besvärliga, vilket var väldigt annorlunda jämfört med de modeller vi ser idag. Numera är trimmat hår både vanligt och modernt, där din egen hårtrimmer är ett perfekt sätt att spara både tid och pengar. Vi på Produkttestarna har valt ut tio av marknadens bästa modeller!   

Köpguide för hårtrimmer

Med en hårtrimmer kan du klippa håret snabbt och billigt, där du säkrar din egen stil och har full kontroll över frisyren. Dagens hårtrimmer är lätta att hantera, vilket innebär att du inte behöver gå till frisören eller be vänner eller din partner att hjälpa dig. Många modeller kan också användas för både skägg och hår. Oavsett om du väljer att gå till frisören då och då är en hårklippare ett bra verktyg att ha hemma i badrumsskåpet. När du vill klippa håret snabbt och enkelt, ta bara bort hårklippningen och få jobbet gjort på nolltid! Du behöver inte oroa dig för både salongernas öppettider och dyra priser.     

Men precis som med allt annat finns det mycket att tänka på innan du köper. Vilken trimmer passar dig? Hur kort och var skär du dig själv? Vilken motoreffekt krävs? Det finns hundratals modeller i olika prisklasser och mönster. I vår köpguide hjälper vi dig att hitta en hårtrimmer som matchar dina behov. Längre ner på sidan hittar du vårt bästa testtrimmer, där vi presenterar marknadens tio bästa modeller.

Funktioner

Ju fler längdinställningar desto bättre. På så sätt kan du välja en längd som passar dig bäst och med många inställningar får du större flexibilitet. De flesta hårklippare kan justeras från 1,5 millimeter och uppåt, där du kan variera längden och frisyren precis som du vill.  

Tänk också på om du vill ha en hårklippare med ett batteri eller med en sladd. Fördelen med en batteridriven modell är att du inte behöver vara beroende av ett kontantuttag, medan sladden aldrig riskerar att komma i vägen. Nackdelen är att batteriets livslängd är begränsad, vilket gör det särskilt viktigt att du investerar i en modell som klarar längre klipptider. Här kan du välja mellan hårklippare som går på uppladdningsbara eller vanliga batterier. Vissa modeller drivs av både batteri och el, vilket gör att du kan välja mellan det bästa från två världar.    

Om du letar efter en multifunktionell hårklippare som kan klippa skägg och liknande kan det också vara en bra idé att den är vattentät. Således behöver du inte oroa dig för att vattenstänk och andra saker kan förstöra det. Eller varför inte använda trimmern i duschen?  

Enkel användning

Kontrollera alltid hårklipparens effekt, eftersom den avgör hur snabbt den skär. Om du vill få jobbet gjort snabbt och smidigt bör du investera i en stark motor även om du inte har tjockt hår. Kontrollera alltid stålkvaliteten på skärhuvudet, eftersom många billiga trimmar slits snabbt och kräver regelbundna byten. Även om de är billigare i inköpspris, kommer det att bli dyrt på lång sikt. Att skära med ett slitet skärhuvud gör både ont och kan riva upp huden ordentligt.    

Ljudnivån är också en avgörande faktor, eftersom det inte är särskilt trevligt att klippa med en hög maskin nära öronen. Om du trimmar ditt skägg tidigt på morgonen eller sent på kvällen kan det naturligtvis vara fördelaktigt att inte störa resten av familjemedlemmarna. 

Vikten kan skilja sig något mellan olika modeller, vilket påverkar användarvänligheten något. Visserligen är de inte ett särskilt tungt verktyg, men kan ändå göra det besvärligt att arbeta med om det väger för mycket. 

Det kan också vara värt att överväga om du vill ha en hårklippare med eller utan LCD-skärm. Fördelen med en skärm är att du kan gå in och ändra olika inställningar, till exempel välja längder finns återstående batteritid, spara dina favorit längder och mycket mer. Om du istället väljer en manuell hårklippare ändrar du längder via olika knappar på enheten.     

Att tänka på innan du köper en hårtrimmer

Naturligtvis vill du välja en så bra hårklippare som möjligt och ju fler lådor det klickar av enligt vår köpguide, desto bättre. En hårklippare bör enkelt följa de naturliga variationerna i ditt huvud och naturligtvis klippa helt jämnt. 

Priset avgör hur hög kvalitet din trimmer är. Du kan enkelt hitta en hårtrimmer runt 200–300 kr, men risken är att den tar högst några månader innan den går sönder. Därför är det en bra idé att spendera ett extra öre på en modell som håller längre och ger ett bättre resultat. En bra hårtrimmer har en stark motor och stål av god kvalitet i skärhuvudet.   

Du bör också välja en hårtrimmer enligt din hårkvalitet. Om du har tunt hår behöver du inte nödvändigtvis en stark motor. Om du däremot har tjockt och starkt hår måste det ha bra prestanda så att motorn inte överhettas. Välj alltid en hårklippare med så skarpa blad som möjligt för att säkerställa att den kan klippa de tjockaste trådarna utan problem.   

Många modeller har också en smart två-i- ett-funktion , där du kan klippa både hår och skägg. Dessa fungerar vanligtvis också bra för att trimma ögonbryn och näshår, där du enkelt kan byta skärhuvudet med ett verktyg som passar det valda användningsområdet.   

Tips & råd för hårtrimmer

För lång hållbarhet bör du ta hand om din hårklippare. Se till att den rengörs ordentligt varje gång efter användning, vilket innebär att den förblir både fräsch och intakt mycket längre. Vi rekommenderar att du väljer en modell med den medföljande borsten och oljan, som finns för att hålla knivarna vassa och rena.  

Naturligtvis är det alltid bra att investera i en hårklippare som har en lång garantiperiod! Förutom att erbjuda fördelen med en gratis ersättning eller reparation, garanterar det också hög prestanda och kvalitet. 

Philips HC9490 / 15

Philips HC9490 / 15
 • Inkluderade tillbehör: laddare, förvaringspåse, 3 kamtillbehör
 • Hårtrimmer bäst i test
 • Utrustad med 400 längdinställningar
 • Ger de bästa skärresultaten på marknaden
 • Inte vattentät
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon 
 • Längdjustering: 0,5–42 mm
 • Driftstid: 3 timmar
 • Laddningstid: 60 min
 • Garantiperiod: 2 år
 • Vattentät: nej
 • Vikt: 1,8 kg

Vi har utsett Philips HC9490 / 15 till den bästa hårklipparen i testet, den modell som utan tvekan ger det bästa klippresultatet på marknaden. Med så många som 400 olika längdinställningar kan du klippa håret till perfektion och tack vare den starka motorn och det självslipande titanbladet kan du räkna med långvarig hållbarhet. 

Modellen har fått hyllningar av konsumenter runt om i Norden , som fått ett övergripande betyg på 4,75 / 5. Många av användarna anser att de är de bästa inköp de någonsin har gjort, medan andra berömmer det fantastiska skärresultatet, den höga kvaliteten och extremt enkel hantering.   

Philips HC9490 / 15 är perfekt för dig som är kräsen med frisyren, vilket ger dig en fin frisyr utan att behöva gå till frisören. Köpet levereras med tre olika kamfästen i olika storlekar och du kan välja en längd från 0,5 till 42 mm. Det självslipande titanbladet ger otroligt exakt skärning medan hårklipparen har maximal hållbarhet. Den innovativa DualCut- tekniken minskar friktionen och är utformad för att ge exakt kapning under lång tid framöver.     

Vi är också mycket imponerade av den exklusiva designen, där du enkelt kan styra din hårklippare från LCD-skärmen med pekfunktion. Du sveper helt enkelt med fingret över skärmen för att välja längdinställning, använda minnesfunktion, spara dina favoritlängder och mycket mer. För extra snabba resultat eller klippning för tjockare hår kan du använda turbofunktionen för ökad hastighet. Philips HC9490 / 15 har en lång klipptid på två timmar och laddas snabbt på 60 minuter.     

Tyvärr är den här hårklipparen inte vattentät, vilket innebär att du inte kan använda den till exempel i duschen. Du kan dock skölja bort vissa delar för rengöring och liknande. 

Philips HC7450 / 80

Philips HC7450 / 80
 • Prisvärd!
 • Längdjustering i 24 olika lägen
 • Hög kvalitet och bra prestanda
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon
 • Längdjustering: 0,5–23 mm
 • Driftstid: 2 timmar
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Garantiperiod: 2 år
 • Vattentät: nej
 • Medföljande tillbehör: kam, sax

Vi har utsett Philips HC7450 / 80 till den näst bästa hårklipparen, en riktigt skarp och effektiv hårklippare till ett mycket överkomligt pris! Denna modell har också berömts av nordiska konsumenter, som har gett den ett genomsnittligt betyg på 4/5. De är imponerade av den höga prestandan, precisa skärningen och den låga ljudnivån.

Med denna hårklippare kan du ställa in längden i 24 olika positioner från 0,5 mm upp till 23 mm, där du enkelt kan justera längden med ett vridhjul. Philips HC7450 / 80 är speciellt utformad för att ge exakt skärning och lång hållbarhet, som är utrustad med ett självslipande stålblad och en dubbelkantad trimmer. Detta ger en otrolig skärpa, samtidigt som du effektivt skär genom skägg och hår med minimal friktion.

För lite tjockare hår eller snabbare hårklippning kan du också använda den praktiska turbofunktionen. Det kraftfulla litiumjonbatteriet har en batteritid på två timmar, vilket inte är lika mycket som vår testvinnare – men ändå riktigt bra enligt oss på Produkttestarna. Detta ger gott om tid för att både klippa håret och raka, vilket du sedan snabbt och enkelt laddar upp under en timme.

Bäst av allt har tillverkarna ställt en tillfredsställelsesgaranti på 60 dagar. Detta gör att du kan prova hårklipparen i lugn och ro hemma, som du senare kan skicka tillbaka om du inte är nöjd. Vi måste dock notera att den här hårklipparen inte är optimal för dig med mycket tjockt hår, eftersom motorn kan ha svårt att arbeta sig igenom allt.

OBH Nordica Attraxion Extreme 5593

OBH Nordica Attraxion Extreme 5593
 • Digital display med många funktioner
 • Vassa blad i rostfritt stål med titanbeläggning
 • Tre olika hastigheter
 • Inte utrustad med självslipande blad
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon
 • Längdjustering: 0,5–30 mm
 • Driftstid: 135 minuter
 • Laddningstid: 3 timmar
 • Vattentät: nej
 • Medföljande tillbehör: 6 trimmerkammar

En annan favorit i vårt hårtrimmer test är OBH Nordica Attraxion Extreme 5593. Denna hårklippare har en kraftfull motor, är extremt effektiv och kommer i en fantastiskt snygg design.  

Attraxion Extreme är en batteridriven hårtrimmer med en lång batteritid på över två timmar och har 28 olika längdinställningar. Du kan enkelt styra längden via den smarta LCD-skärmen med pekskärm, med olika val från 0,5 mm upp till 30 mm. Där kan du också hantera andra inställningar och se återstående användningstid och batteristatus.   

Hårtrimmern från OBH Nordica är utrustad med extra skarpa blad med titanbeläggning , vilket ger en lång hållbarhet och fin glidning genom håret. Bladen har också en optimerad skärvinkel för mer exakt kapning och enklare hantering. Vi är särskilt nöjda med att modellen har en justerbar hastighet i tre olika lägen. Välj en lägre hastighet för exakt klippning i svårare områden och snabb hastighet för att få håret klippt snabbt och smidigt.     

I köpet ingår sex olika trimmerkammar för ett varierat användningsområde. Vi ger också ett plus eftersom hårtrimmern kan användas med en nätsladd på 1,8 meter. Detta bör helst undvikas vid regelbunden användning, eftersom modellen är utformad för användning med ett batteri. Det enda vi måste notera är att hårklipparen inte är utrustad med självslipande blad. Detta glider ner knivarna snabbare än tidigare modeller, vilket sänker betyget något.    

Panasonic ER 1611

Panasonic ER 1611
 • Snabb motor vid 10 000 rpm
 • Levereras med tre olika kammar
 • Passar även för professionellt bruk
 • Relativt dyrt
 • Modell: batteridriven
 • Längdjustering: 0,8–15 mm
 • Antal längdinställningar: 6
 • Driftstid: 60 minuter
 • Vattentät: nej
 • Medföljande tillbehör: olja för bladen

Vi vill också ta tillfället i akt att rekommendera Panasonic ER 1611, en kraftfull hårtrimmer som levereras med skarpa blad som är titanbelagda och en särskilt kraftfull motor. Det breda skärhuvudet i kombination med den kraftfulla motorn gör det utmärkt för tjockare hår som trimmar hår på nolltid med blixtens hastighet. Panasonic ER1611 har 5 olika längdinställningar på 0,8 till 2 mm. Dessutom ingår tre olika kammar som gör att du kan klippa längden upp till 15 mm.         

Med en kraftfull motor som gör 10 000 rpm kan Panasonic ER 1611 bibehålla en bra hastighet, oavsett din hårtjocklek. Det spelar ingen roll hur mycket batteritid som finns kvar. Batteriets livslängd är 60 minuter, men du kan naturligtvis också ansluta hårklipparen med en sladd om du behöver längre klipptid än så.  

Vad vi verkligen gillar med denna hårtrimmer från Panasonic är den ergonomiska designen. Hårtrimmern passar riktigt perfekt i handen, vilket gör det både bekvämt och roligt att klippa håret. 

Detta är en modell som är anpassad för att också användas i salongen och används mycket. Knivarna är avtagbara och lätta att byta ut, och kommer också med en olja som kan användas för att smörja knivarna. Detta är alltså en hårtrimmer som är lika lämplig för hemmabruk som för professionellt bruk.  

Sammantaget är detta en mycket funktionell hårtrimmer. Om det är något vi måste påpeka är det att det kostar mer än de flesta hårtimmar på marknaden. Men du får en bra kvalitet för priset, så det blir en fråga om hur mycket du faktiskt kommer att använda hårtrimmern om du ska köpa den eller inte.   

Oster C200Ion

Oster C200 Ion - Sladdlös hårtrimmer - SLIQHAQ
Oster C200Ion
 • Kan klippa i både vått och torrt hår
 • Kan användas både med och utan sladd
 • Levereras med 11 olika tillbehör
 • Dyr
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon 
 • Längdjustering: 0,5–24 mm
 • Driftstid: 2 timmar
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Vattentät: nej
 • Vikt: 360 g
 • Medföljande tillbehör: 6 trimmerkammar, laddare, nätadapter, förvaringspåse, olja, rengöringsborste

Oster C200Ion är en förstklassig hårklippare som både är vattentålig och kan användas med eller utan sladd. Modellen har hyllats bland konsumenter runt om i Norden , där många anser att den är den bästa hårklipparen de någonsin har köpt. Andra säger att det skär mycket bättre än andra premiummodeller, med en kvalitet som är unik i sitt slag. Vi kan inte låta bli att komma överens, vilket ger det en uppenbar plats i vårt hårtrimmertest.      

Denna modell levereras med 11 olika tillbehör som gör din hårklippare mer än komplett. Du får sex kamfästen i olika storlekar, som börjar från 1,5 mm upp till 9,5 mm. Dessutom ingår en rengöringsborste, badolja, förvaringspåse, nätadapter och laddningsställ .    

Längden justeras med en vridreglage i 11 steg, från 0,5 mm upp till 24 mm. Vi är mycket imponerade av det fantastiska skärresultatet, som helt klart mäter så högt som vår testvinnare. Den rostfria skärblad är skarp och skrubbsår genom tjockare hår utan problem.    

Oster C200Ion är mycket lätt att hantera tack vare sin låga vikt och ergonomiska design. Batteriets livslängd mäter upp till två timmar vid ständig användning och kan användas med en sladd om så önskas. Men bäst av allt är att hårklipparen kan användas på både torrt och vått hår! På så sätt kan du gå rakt ut ur duschen och börja klippa. Det enda vi verkligen måste klaga på är det höga priset. Du kan hitta hårklippare med samma prestanda till ett lägre pris, men inte med exakt samma funktioner.       

Remington HC7170

Remington HC7170
Remington HC7170
 • Vattentålig
 • Kraftfull med hög prestanda
 • Blad med en 42 graders vinkel
 • Långsam batteriladdning
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon 
 • Längdinställningar: 1–44 mm
 • Driftstid: 90 minuter
 • Laddningstid: 4 timmar
 • Vattentät: nej
 • Medföljande tillbehör: rengöringsborste & olja

Remington HC7170 är en fantastisk trimmer för hår och skägg, som är utrustad med en kraftfull Pro Power motor och super skarpa AcuAngle blad. Denna modell är den enda som kommer med blad i en 42 graders vinkel, vilket ger bland de bästa skärresultaten på marknaden!   

Denna hårklippare är utmärkt för alla hårtyper, oavsett om du har tunt eller extra tjockt hår. Den starka motorn arbetar sig genom håret med finess, där turbofunktionen ger extra kraft när det behövs. Även om knivarna är bland de skarpaste på marknaden behöver du aldrig oroa dig för att de skär i huden. Bladen är utformade för att vara skonsamma mot huden, med speciell bladgeometri och rundade kanter.   

Du justerar längdinställningen enkelt på LED-skärmen med pekfunktion, som kan ställas in från 1- till 44 mm. Kammarna är utrustade med ett automatiskt lås som förhindrar att kammen rör sig under användning. Detta är en särskilt bra funktion enligt vår mening på Produkttestarna, eftersom det aldrig medför en risk för ojämn frisyr.  

Det starka litiumbatteriet räcker upp till 90 minuter med konstant användning, utan risk för att tappa ström under tiden. Batteriet laddas på fyra timmar, vilket är något lägre än många av de tidigare modellerna. Men inget anmärkningsvärt, för du har tid att klippa både hår och skägg innan batteriet laddas ur. Det återstående batteriet visas tydligt på några minuter, vilket innebär att du alltid har full kontroll över hur mycket tid som är kvar.   

En annan funktion som vi är mycket imponerade av är att Remington HC7170 är helt tvättbar. Du kan hålla det under rinnande vatten utan risk för skador, men vi rekommenderar inte att du duschar med det eftersom det inte är helt vattentätt. I köpet ingår en rengöringsborste och en oljeflaska som håller knivarna rena och vassa under lång livslängd.  

Braun MGK3020 Multigroomer 6in1

Braun MGK3020 Multigroomer 6in1
 • Multitrimmer för hår, skägg och ansikte
 • Kan rengöras under rinnande vatten
 • Har 13 olika längdinställningar
 • Kort batteritid
 • Långsam laddning
 • Modell: batteridriven
 • Längdinställningar: 0,5–21 mm
 • Antal längdinställningar: 13
 • Driftstid: 40 minuter
 • Laddningstid: 10 timmar
 • Vattentät: nej
 • Vikt: 400 g
 • Medföljande tillbehör: 4 trimmerkammar

Braun MGK3020 är en prisvärd multitrimmer som erbjuder hög precisionsklippning av hela ansiktet och huvudet. I priset ingår fyra olika trimmerkammar, som inkluderar trimmer för öron och näsa. Dessutom är modellen vattentät, som kan rengöras under rinnande vatten!  

Som multitrimmern hanterar den snabbt och enkelt sex olika funktioner för att ge dig ett helt anpassat utseende. Trots sitt låga pris skär det otroligt exakt oavsett funktion och vi är mycket imponerade av resultatet. Du kan ställa in längden i 13 olika steg från 0,5 till 21 mm. Vi skulle dock ha velat ha en något högre längd för att klippa håret, vilket skulle ha gett ett ännu bredare användningsområde. Naturligtvis hade det varit ännu bättre om det kunde klippa sig närmare huden, men det är mest för att vara försiktig. Den har dock en fantastisk precision och de skarpa knivarna är både skarpa och har lång hållbarhet.     

Som tidigare nämnts kan Braun MGK3020 tvättas under rinnande vatten, vilket är ett stort plus! Detta är en funktion som de dyraste modellerna inte har, vilket innebär att det genomsnittliga betyget höjs lite. Vi måste dock notera den korta batteritiden på 40 minuter. Vid den här tiden har du uppenbarligen tid att trimma och raka ansiktet, men är galen för kort för att du ska kunna raka håret helt. Batteriet är också för svagt för att hantera tjockt hår. Laddningen är också lång och tar upp till tio timmar. Detta är dock inte lika viktigt, men kan vara frustrerande för dem som väntar på att börja nästa trimningsrunda. 

Moser ProCut Litium LED

Moser ProCut Litium LED
 • Över tre timmars batteritid!
 • Levereras med massor av tillbehör
 • Garantiperiod på 3 år
 • Klipper inte närmast huden 
 • Modell: batteridriven
 • Batteriteknik: litiumjon 
 • Längdjustering: 1–46 mm
 • Garantiperiod: 3 år
 • Vattentät: nej
 • Medföljande tillbehör: 8 kamfästen, sax, burk, rengöringsborste, olja, bladskydd , förvaringslåda, nätadapter  

Moser ProCut Lithium LED är en av våra favoriter, som är utrustad med en tyst motor och diamantslipta blad för hög kvalitet. Denna hårklippare kommer med massor av tillbehör och kan användas både med och utan sladd.       

I köpet ingår så mycket som åtta kamfästen i olika storlekar, från 3 mm upp till 25 mm. Du får också med sax, kam, rengöringsborste, diverse, bladskydd , förvaringslåda och en nätadapter. Detta gör Moser ProCut Lithium LED till en av de mest kompletta hårklipparna på marknaden, vilket gör den otroligt prisvärd.        

Som tidigare nämnts kan den användas både med och utan sladd. Detta är dock knappast nödvändigt, eftersom batteriet håller i mer än tre timmar. Således är Moser ProCut överlägsen i batteritid, vilket överträffar alla andra hårtrimmer i testet. Om du någon gång glömmer att ladda batteriet kan du använda modellens snabbladdningsfunktion på en minut. Vi rekommenderar dock att du försöker undvika detta så ofta som möjligt, eftersom det kommer att slita på batteriet på lång sikt.       

Vi måste dock notera att det inte skär mycket nära huden. Du kan klippa minst 1 mm, vilket innebär att betyget sänks något. 

Babyliss E755E

Babyliss E755E
 • Prisvärd alternativ
 • Levereras med 8 olika kammar
 • Bra ergonomisk design
 • Måste användas med sladd
 • Relativt låg effekt
 • Modell: elektrisk med sladd
 • Längdjustering: 3–25 mm
 • Antal längdinställningar: 8
 • Effekt: 25W
 • Sladdlängd: 180cm
 • Medföljande tillbehör: rengöringsborste, olja

För er som letar efter en prisvärd hårtrimmer i den något billigare klassen är Babyliss E755E ett bra alternativ. För cirka femhundra får du en hårtrimmer här som är både mångsidig och enkel att använda. Hårtrimmern har en smart design som gör att den passar bra i handen och ett vinklat skärhuvud som gör det lätt att komma åt överallt. Vi gillar den ribbade greppytan vilket gör att hårtrimmern sitter säkert i handen utan risk för att glida runt.     

Med Babyliss E755E får du 8 medföljande kammar, vilket gör det möjligt att få ett stort antal klipplängder. Du kan klippa allt från 3 mm upp till 25 mm, vilket gör det lämpligt för många olika typer av frisyrer. Bladen är gjorda av rostfritt stål och kan enkelt tas bort och rengöras vid behov. Den levereras också med en rengöringsborste, vilket innebär att du snabbt och enkelt kan rengöra hårklipparen efter varje användning så att den är redo att användas igen. När du köper Babyliss E755E får du också en smörolja som du kan använda för att ta hand om bladen, vilket gör att de håller längre.          

Den största nackdelen med Babyliss E755E är att den är helt sladdlös . Ibland kan det vara lite knepigt, särskilt om du inte har ett eluttag nära spegeln i badrummet. Det positiva med detta är att sladden faktiskt är nästan 2 meter lång. Vi skulle dock ha föredragit om det också fanns en batterifunktion, vilket skulle ha underlättat användningen av denna hårklippare. Sammantaget är dock Babyliss E755E en prisvärd hårtrimmer som passar de flesta hårtyper.          

Moser 1400

Moser 1400
 • Prisvärd
 • Utrustad med diamantslipta stålblad  
 • Mycket nära skär
 • Endast en hastighet
 • Något högt 
 • Modell: elektrisk
 • Sladdlängd: 2 meter
 • Längdjustering: 0,1–3 mm
 • Antal längdinställningar: 4
 • Vattentät: nej
 • Vikt: 560 g
 • Medföljande tillbehör: rengöringsborste & olja

Moser 1400 är en billig hårtrimmer med hög prestanda, som är helt eldriven och levereras med självslipade stålblad . Modellen har hyllats bland konsumenter runt om i Sverige, där många tror att det är den mest prisvärda hårklipparen de någonsin har köpt. Andra berömmer Moser 1400 för sin starka och exakta kapningsförmåga.       

Trots sitt låga pris kommer hårklipparen med en kraftfull oscillerande ankarmotor och diamantskurna stålblad för lång hållbarhet och exakt skärning. Skärresultatet är otroligt bra, där du kan ställa in längden i fyra olika lägen från 0,1 till 3 mm. Tyvärr räcker det inte med fyra lägen för att finjustera klippningen till minsta detalj, som du till exempel gör med testvinnaren. Det har dock förmågan att klippa mycket nära huden, vilket är perfekt för dig som letar efter ett rakat skägg eller huvud.        

I köpet ingår både en rengöringsborste och olja, vilket är ett stort plus. På detta sätt hålls bladen skarpa och rena, samtidigt som de leder till en längre livslängd. Den långa sladden på två meter ger ett bra räckvidd och vi tycker att maskinen är bekväm att arbeta med. Den största fördelen med en elektrisk modell är att du aldrig behöver oroa dig för ett urladdat batteri.   

Sedan Moser 1400 måste man också räkna med några kompromisser. Bland annat kan du inte välja hastighet och vissa anser att det är något högt att arbeta med. Men om du inte har alltför höga krav på din hårtrimmer är det här en prisvärd modell som vi rekommenderar!    

0

Lämna en kommentar