Bästa väderstationen 2020

Väderstationer blir mer och mer populära att ha hemma, eftersom du med en väderstation kan ha full kontroll över vädersituationen dygnet runt.

De flesta följer vädret, antingen via väderprognosen på tv, i tidningen eller i en app, som ofta kan kosta dig mycket pengar per månad.

När du behöver en ny väderstation finns det många saker som du bör vara medveten om. För om du inte redan har försökt att köpa en sådan maskin, finns det garanterat mycket information som du inte känner till.

Det finns ett stort urval av väderstationer på marknaden och de finns i alla prisklasser. Det kan dock ofta vara svårt att ta reda på, vilka väderstationer som är bäst och vilka som passar dina behov. Om du köper en billig väderstation, kan du enkelt sluta med en väderstation som i verkligheten kan inte förutsäga någonting.

Föreställ dig att du kan se vädret och inte bara det utan också detaljer som vindhastighet, nederbörd och mycket, mycket mer. Du kan göra detta med en väderstation – men vad är en storlek exakt?

Det finns många olika väderstationer på marknaden idag och därför kan det vara svårt att välja rätt för dig.

I den här artikeln har vi granskat ett antal tester och artiklar från ett antal ansedda tidskrifter och ger dig svaret på vilka väderstationer experterna rekommenderar. Detta är inte bara ett enda väderstationstest utan också en samling av ett brett spektrum av expertutlåtanden så att du kan se vilka modeller som har utsetts till de bästa väderstationerna. Nedan kommer fördelarna med de olika testvinnarna att granskas och längst ner i artikeln hittar du länkar och källor för de test som vi hänvisar till.

Bästa väderstationen

I den här guiden presenteras sex olika testade väderstationer. Innan du börjar läsa kan det vara trevligt att veta vad en väderstation egentligen är.

En väderstation är en enhet som samlar in information om vädret. Det kan både berätta om hur vädret ser ut nu, hur det såg ut igår och hur vädret kommer att se ut inom en snar framtid . Det kan dock göra mycket mer än bara berätta om det regnar eller om solen skiner.

Nedan kan du också läsa ett antal bra råd om vad du bör vara medveten om och hur du bäst kan se till att du väljer en väderstation som faktiskt vet vad den lovar samt vilken modell som passar dina specifika behov.

Här får du en recension av några av de bästa väderstationerna på marknaden 2020, och därför får du också bättre förutsättningar för att göra rätt val.

Vissa väderstationer är så avancerade att de kan mäta högt tryck och lågt tryck, temperaturer, vindhastighet och riktning, nederbörd och tid för soluppgång och solnedgång. Dessutom kan den mäta i detalj om när dagen olika saker händer, men också hur mycket det t.ex. regnar per minut, eller hur mycket det regnade för flera veckor sedan, och hur mycket det förväntas regna inom en snar framtid .

Observera att vi inte testar produkter själva utan samlar in resultaten av oberoende tester så att du enkelt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Väderstation bäst i test

Så det är som att ha en liten meteorolog som står hemma i vardagsrummet, som kan hjälpa dig att berätta hur vädret kommer att bli den dagen. På så sätt undvika att ta för kallt kläder på om solen plötsligt finna att gömma sig bakom ett moln, och släppa av situationen ha lämnat paraplyet hemma eftersom du antar att det inte skulle regna.

Väderstation bäst i test

I avsnittet nedan hittar du en översikt över de väderstationer som har presterat bäst i tester. Vi har analyserat ett antal olika erkända tester och visar de bästa modellerna enligt experterna. Vi har också inkluderat ett antal olika väderstationer som inte har testats men imponerar på användbarhet och funktioner.

Du kan därför med fördel läsa mer om väderstationer i guiden nedan och bli klokare om vilken väderstation som passar dig och dina behov. Vill du till exempel bara veta vad temperaturen visar utanför, eller är du mer intresserad av de helt nördiga och tekniska detaljerna i väderens komplexa fenomen?

Du hittar också en prisjämförelse för de olika väderstationerna, så att du snabbt och enkelt kan få en överblick över vilka återförsäljare som är billigast.

Så läs vidare här. Du kan när som helst klicka på länkarna under varje avsnitt för att läsa mer om den enskilda väderstationen. Du har också möjlighet att boka din nya väderstation enkelt och snabbt.

NetAtmo WiFi- väderstation

NetAtmo WiFi- väderstation

Den första väderstationen som vi kommer att granska i den här guiden kommer från NetAtmo . Detta är en av de dyrare modellerna på marknaden, och det är därför en högkvalitativ väderstation. Detta är en väderstation som sticker ut från de andra produkterna ovan i den här guiden.

Om du tittar igenom de olika testtidskrifterna och tidningarna på Internet ser du om och om igen att just den här väderstationen utmärker sig. Det höga priset beror dock på flera saker. Bland annat. är denna väderstation utformad som två delar. vackra och eleganta silvercylindrar.

Bra saker på NetAtmo väderstation

 • Elegant, trådlös och avancerad väderstation för vädernörd som mäter både inomhus- och utomhusklimat
 • Registrering av NetAtmo- konto och tillhörande app är båda gratis
 • Inomhus sensor och utegivare mäter nästan alla väder förhållanden
 • Kompatibel med både iOS- och Android-smartphones samt iPad och iPod
 • Möjlighet att få varningar under vissa väderförhållanden
 • Möjlighet att köpa en vindmätare

NetAtmo Personal Weather Station består av två eleganta aluminiumrör och redan med sin eleganta design skiljer sig denna modell markant från andra väderstationer. Väderstationen har ingen display på själva enheten. Du kanske låter lite konstigt, men det beror på att du kan ansluta det till din smartphone, surfplatta eller dator, där du sedan kan se skärmen. Och det handlar inte om det korta avståndet mellan ditt kök och sovrummet, för du kan kontrollera måtten från din väderstation, även om du befinner dig på andra sidan jorden! Du kan därför kontrollera väderprognosen via funktionen för smart anslutning, oavsett var du befinner dig.

Det är just den snygga och eleganta designen som har bidragit till att denna väderstation fått världsberömmelse.

Placera utomhusmätaren och inomhusmätaren efter installationen. Inomhusmätaren ska placeras nära ett eluttag. Utomätaren använder batterier och du kan därför placera den där du vill.

Du kan ladda ner en gratis app till din surfplatta eller smartphone, där du enkelt kan få en översikt över alla väderstationsalternativ.

Du kan naturligtvis mäta saker som temperatur, fuktighet och lufttryck och det kan samtidigt mäta både inomhus- och utomhusmiljön. Den har en inbyggd sensor som mäter luftkvaliteten och som också kan peka på orsaken till en eventuell dålig luftkvalitet.

Den smarta väderstationen från NetAtmo kan mäta temperaturer både inomhus och utomhus samt luftfuktighet, och sedan kan den imponerande också mäta innehållet av CO2 och lufttryck inomhus. Som en extra bonus ingår batterier i köpet.

Mer information om NetAtmo väderstation

Dessa cylindrar fungerar på ett sådant sätt att de mäter utomhus- och inomhusklimatet. Priset indikerar också att denna väderstation har otroligt många bra och praktiska funktioner, och det är därför den perfekta modellen för vädernörd.

Mätarna kan ge dig mycket bra information. Inomhusmätaren kan t.ex. mäta temperatur, luftfuktighet, lufttryck, mängd CO2 och ljudnivå. Du har därför möjlighet att få all relevant information om ditt inomhusklimat via denna mätare.

Du har också möjlighet att få ett larm skickat till din smartphone eller surfplatta om vinden når en viss styrka.

Om du till exempel har en båt som ligger i vattnet eller trädgårdsmöbler i trädgården som är känsliga för starka vindar kan du få ett larm när vinden når en viss hastighet.

Detta kan göras eftersom Netatmo använder den senaste ultraljudstekniken för att mäta vindhastighet, vindbyar och vindriktning.

Om du vill använda vindmätaren för Netatmo väderstation måste den köpas som standardmodell.

När du är ansluten till en av dina elektroniska skärmar kan du se grafer och prognoser med mera och därmed prata om luftutvecklingen på professionell nivå. Du kan också mäta enheter som vind och regn med separata sensorer.

Du kan också få goda råd för att förbättra inomhusklimatet om inomhusgivaren t.ex. mäter dålig luftkvalitet. Inomhusmätaren ska helst placeras nära ett eluttag, eftersom det inte går på batterier.

Om du vill mäta inomhusklimatet i mer än ett rum åt gången är det också möjligt att köpa en extra inomhusgivare. Du kan ansluta upp till totalt 3 ytterligare sensorer till väderstationen.

Utomätningsmätaren är å andra sidan trådlös och kan köras på batterier. Det betyder också att du kan placera den var du vill. Denna mätare kan mäta temperatur, fuktighet och många andra bra väderförhållanden.

Väderstationen är inte bara bekväm, den är också otroligt enkel att installera. Denna väderstation fungerar med smartphones, iPads och iPods. Det fungerar på både iOS och Android, så du behöver inte ta en ny telefon för att kunna använda enheten.

Dessutom kan väderstationen mäta ljudnivån inomhus så att du med kunskap om rummets lufttryck, CO2-innehåll och ljudnivå kan göra ännu mer för att skapa ett bra inomhusklimat för dig själv. Var noga med att inte placera någon av sensorerna i direkt solljus eller i regn eftersom det kan skada dem. Gå till länken högst upp i detta avsnitt och läs mer om den oumbärliga väderstationen och alla coola tillbehör.

Om du tittar i media är det ingen tvekan om att den här väderstationen är den absolut mest rekommenderade.

Sammantaget får du här den senaste tekniken inom meteorologi, i kombination med en elegant och elegant design, genom att välja denna Netamto trådlösa Wi-Fi-väderstation.

Det är möjligt att anpassa appen så att den i vissa fall kan varna dig. Du kan t.ex. få en varning om vindhastigheten överstiger en viss nivå. Det kan vara smart om du är båtägare och har ett sådant ankare vid vattnet.

OBH Weather Station 4832 – En bra trådlös termometer

OBH Weather Station 4832

En väldigt enkel lösning är den här OBH-väderstationen. Det är väldigt enkelt att använda och kan mäta inomhus- och utomhustemperaturen via sin trådlösa termometer. Den har en räckvidd på 30 meter.

OBH har också producerat en väderstation. Oftast känner du dem från köksprodukter, men de har också gjort ett brett utbud av produkter som kan användas i hemmet i allmänhet.

Det är möjligt att ansluta 3 sändare och väderstationen har en inbyggd klocka och larmfunktion.

Bra saker på OBH Weather Station 4832

 • Billig och enkel väderstation
 • Kan mäta både inomhus- och utomhustemperaturer
 • Inbyggd klocka och kalender
 • Möjlighet att ansluta upp till 3 sändare

Mer information om OBH väderstation 4832

Denna modell har numret 4832, och det här är en väldigt enkel väderstation. Det är i den billiga slutet av prisskalan och det finns knappast billigare.

Men du får också vad du betalar för, eftersom den här väderstationen bara kan visa dig temperaturer utomhus och inomhus.

Här får du en mycket enkel, trådlös väderstation, som bara mäter temperaturen. Men om det är det enda behovet du har, rekommenderar vi att du köper den här modellen.

Den är också utrustad med en radiostyrd klocka och kalender, och den kan visa dig en prognos för de kommande 12-24 timmarna.

Om du vill använda en väderstation för att bara se temperaturer kan den här enheten hantera uppgiften utan problem. Det kräver inte heller några större investeringar, eftersom modellen finns otroligt billigt.

Kvaliteten är ganska bra och den här väderstationen ligger också i den billiga slutet av prisklassen.

Väderstationen har en inkluderad termometer som mäter både inomhus- och utomhustemperaturen. Du har möjlighet att ansluta upp till 3 sändare till väderstationen om du vill mäta flera olika platser.

Detta kan till exempel är används för att mäta temperaturen på både den soliga sidan och den skuggiga sidan av ditt hus, vilket kan vara smart exempel på sommaren. På detta sätt kan du ta reda på om det t.ex. går att äta frukost på terrassen eller om det är för kallt.

Ventus W155 – Trådlös väderstation

Ventus W155 - Trådlös väderstation

Denna typ av väderstation är bra om du bara vill få den mest grundläggande informationen om det lokala vädret.

Om du letar efter en billigare modell kan vi till exempel rekommendera Ventus Weather Station W155. Denna väderstation har både regnmätare och vindmätare.

Baserat på sin trådlösa sensor kan du göra lokala mätningar av temperatur, vindriktning, vindhastighet, luftfuktighet och lufttryck.

Bra saker om Ventus W155

 • Billig och enkel väderstation med många funktioner
 • Trådlös modell gör det möjligt att montera var du vill
 • Inbyggt stormlarm varnar dig för ovanligt väder
 • Väderstationens information baseras på lokal data
 • Vindmätare, regnmätare och nätadapter ingår i köpet

Denna vädermätare är perfekt för att mäta vädersituationen hemma, till exempel från din trädgård eller balkong.

Om du är den typen som föredrar en väderstation där du inte behöver ladda ner appar för att få det att fungera, kan den här Ventus W155 vara ett riktigt förnuftigt erbjudande.

Hama väderstation EWS800 – kvalitet till ett skarpt pris

Hama väderstation EWS800

Om Hama Weather Station EWS800

Väderstationen EWS800 från Hama har en inbyggd barometer som ger dig väderprognosen för dagen, liksom den exakta temperaturen och den exakta luftfuktigheten både inne och ute. Detta är möjligt tack vare den trådlösa utomhusgivaren som mäter ovannämnda data . Dessa skickas från sensorn till väderstationen, som du kan hänga på väggen. Inbyggd i väderstationen sitter sensorn som mäter inomhusdata, så dessa kommer att vara korrekta i förhållande till dess läge. Uppgifterna från utegivaren måste tas i sitt sammanhang och temperaturen varierar således i förhållande till om den hänger i skuggan eller i solen.

Den har en barometer som visar atmosfärstrycket de senaste 24 timmarna. Och slutligen har den en hydrometer som mäter och visar luftfuktigheten från 1% till 100% inomhus och 20% till 95% utomhus.

Väderstationen drivs av 3 AA Mignon och 2 AAA mikrobatterier som kan köpas separat.

Den har en termostat som mäter temperaturer från 0 grader Celsius till 60 grader Celsius inomhus och från -40 grader Celsius till 65 grader Celsius utomhus som kan visa både temperaturen i Celsius och Fahrenheit. Den har en klock- och kalenderfunktion med 12/24 timmarsformat .

Bra saker med Hama EWS800

 • Den har både en kalender och en radioklocka
 • Den har en termostat, barometer och hydrometer

Kan köpas till ett skarpt pris

Denna Hama-väderstation EWS800 har fått 3,8 stjärnor av 5 möjliga. Produkten har granskats 13 gånger av PriceRunner .

TFA Spring Breeze – 4,6 av 5 stjärnor av konsumenter

TFA Spring Breeze

TFA vårbrisen visar både utomhustemperaturen, inomhustemperaturen, luftfuktigheten och vindhastigheten i km / h, som överförs trådlöst från utegivarna till väderstationens display. Väderprognosen visas på displayen med symboler för, sol, moln, regn respektive storm. Dessutom visas vindhastigheten grafiskt och det är möjligt att se maximal vindhastighet och historik under de senaste 24 timmarna, 7 dagarna, 30 dagarna och årligen.

Dessutom är väderstationen utrustad med en radioklocka som kan visa både datum och tid.

Bra saker om TFA Spring Breeze

 • Populärt bland konsumenterna
 • Har ett larm för risk för is (i form av grönt LED-ljus)

TFA vårbrisens väderstation är en trådlös väderstation som ger dig en tydlig översikt över vädret. Skärmen är färgbelyst, vilket gör det mer tilltalande i hemmet, och du kan välja mellan två olika ljussteg, så att du kan anpassa på det sätt som du bäst läser skärmen.

Mer information om TFA Spring Breeze

 • Kan mäta luftfuktighet utomhus mellan 1% och 99%
 • Kan mäta utetemperaturer mellan -40 grader Celsius och +60 grader Celsius
 • Kan mäta inomhus temperaturer mellan 0 grader Celsius och +50 grader Celsius
 • Kan visa väderprognosen
 • Kan visa datum och tid i form av en radioklocka
 • Kan mäta lufttryck
 • Kan mäta inomhusfuktighet mellan 1% och 99%

Oregon BAR206 Väderstation

Oregon BAR206 Väderstation

Väderstationen från Oregon varnar dig ytterligare om du kan riskera is på vägarna, vilket gör väderstationen användbar i praktiken jämfört med att bara få en väderprognos.

Dessutom har denna Oregon BAR206-väderstation en inbyggd kalender och klocka så att du kan hålla koll på både datum och tid.

Med denna Oregon BAR206 väderstation kan du förutsäga vädret upp till 24 timmar i förväg. Den visar både inomhustemperaturer mellan -5 grader Celsius och +50 grader Celsius, utomhustemperaturer mellan -20 grader Celsius och +60 grader Celsius och luftfuktigheten inomhus mellan 25% och 95%. Dessa mäts av en sensor som överför informationen trådlöst.

Vidare information

 • Väderstationen kan skicka information från sensorn till displayen på ett avstånd av upp till 30 meter.
 • Visar ikoner för väderprognoser (visar symboler för sol, regn, storm, etc.)
 • Få ström från 3 AA-batterier (dessa måste köpas separat)
 • En trådlös temperaturgivare ingår.
 • Utetemperatur mellan -20 grader Celsius och +60 grader Celsius.
 • Inomhustemperatur på mellan -5 grader Celsius och + 50 grader Celsius.
 • Luftfuktighetsmätare inomhus mellan 25% och 95%.

Allmänt om väderstationer – Hur man väljer

Väderstationer finns i alla former och med alla typer av funktioner. Vissa kan helt enkelt mäta temperaturer, och andra kan gå hela vägen ner till specifika detaljer. Andra kan i sin tur fungera som väckarklockor. Oavsett vad du värdesätter mest är det viktigt att du förstår vad du letar efter. Ska väderstationen kunna göra många extra saker eller bara visa vädret idag?

Behöver du köpa en väderstation som en gåva? Se till att du bekantar dig med vad personen letar efter och vilka krav han eller hon har för en väderstation så att gåvan inte blir besviken. Föreställ dig scenariot där du köpte en väderstation som helt enkelt kan visa temperaturen ute och inne, medan din vän föreställde sig en enhet som kan anslutas till sin smartphone via wi-fi och visa professionella prognoser. Med rätt väderstation kan du prata om vädret på ett professionellt sätt och imponera på andra!

Vad är en väderstation exakt?

Du har nu fått en recension av utvalda produkter på marknaden. Men vet du ens vad en väderstation är?

Kort sagt är en väderstation ett instrument som både konsumenter och meteorologer kan använda. De väderstationer som du kan köpa själv kan du som konsument använda för att se olika information om väder och väder i närliggande områden.

Vad är en väderstation exakt?

För att vara exakt är en väderstation en enhet som meteorologer använder för att få mycket information om väderförhållandena för ett visst område . Naturligtvis är det inte bara meteorologer som kan använda dessa enheter.

Det finns många olika typer av väderstationer, allt från mycket enkla till mycket avancerade. Termen täcker vanligtvis en mindre mastuppställning med bifogade meteorologiska måttenheter samlade på ett ställe. En väderstation kan också bestå av flera enheter som ligger på olika ställen, t.ex. på gavlar, stolpar och trädgårdstaket.

Konsumenter har också alternativ att köpa och installera dessa hemma, och de finns i både enkla och avancerade modeller. Ju fler funktioner du vill ha tillgång till, desto dyrare blir väderstationen vanligtvis.

Väderstationen består vanligtvis av måttenheter som är fästa vid en mastuppställning. Dessa måttenheter kommer att kunna mäta olika förhållanden, och de mer avancerade väderstationerna kan mäta många olika förhållanden.

De enkla väderstationerna har vanligtvis bara en enda lufttermometer, medan de mer avancerade har förmågan att göra flera olika typer av mätningar som fukt, vindförhållanden, lufttryck och nederbördsmätning. De avancerade modellerna kan också berätta om väderförhållandena någon annanstans i världen, och många av dessa kan kommunicera via telefon och dator, där man kan hålla koll på data och få denna utökade information. På de enkla modellerna kan du bara se data på själva enheten.

De väldigt enkla väderstationerna kan vanligtvis bara mäta temperaturer, medan de avancerade modellerna kan mäta allt från vindbyar och fuktighet till lufttryck och nederbörd. De enkla modellerna kommer vanligtvis bara att kunna få lokal data, medan de avancerade modellerna kan få information från hela världen.

Dessutom kommer de avancerade modellerna ofta att kunna kommunicera med både smartphones och datorer, och du kommer också att kunna lagra data om dessa. Lyxmodellerna har inte denna lyx.

Var ska jag placera min väderstation?

Det spelar ingen roll var du placerar din väderstation. För en helt korrekt mätning måste man ställa in väderstationen så meteorologiskt korrekt som möjligt. Det är dock nästan omöjligt att hitta en idealisk plats för väderstationen som en vanlig konsument, eftersom du måste ta hänsyn till många faktorer. Om du bara är intresserad av att se data från ditt absoluta närområde kan du placera väderstationen på till exempel terrassen, men var medveten om att om det finns skydd eller vissa sol- / skuggförhållanden, så är det dessa data som är mätt – och de representerar inte nödvändigtvis hela närområdet.

Bra råd och tips för användning av väderstationen

När du måste använda väderstationer finns det flera saker att tänka på. Först och främst måste man ta hänsyn till var väderstationen ska monteras eller placeras.

Bra råd och tips för användning av väderstationen

Det måste dock sägas att det för konsumenter är nästan omöjligt att få en optimal plats för sin väderstation eftersom det finns så många faktorer att ta hänsyn till . Det kan dock ofta vara möjligt att ansluta flera sändare eller sensorer för sin väderstation, vilket ökar chansen att få bättre och mer exakta data.

Oftast kommer du att kunna placera din väderstation på terrassen och därmed få lokal data. Här måste man dock också ta hänsyn till att det kommer att finnas både sol och skugga, beroende på tid på dagen.

Detta kan orsaka fluktuationer i data om du inte har flera sensorer eller tar hänsyn till skugg- och solsidorna i ditt hem.

Väderstationen bör dock placeras på en vågrät yta som inte är för hal. Till exempel kan korttrimmat gräs växa på denna yta.

Dessutom bör väderstationen placeras i ett öppet område för att undvika störande element som träd, väggar eller kullar.

FAQ – Vanliga frågor

Var ska jag placera min väderstation?

Danska Meteorologiska institutet rekommenderar att du placerar din väderstation på en horisontell yta – helst bevuxen med kortklippt gräs eller liknande. Dessutom bör väderstationen placeras på en så öppen plats som möjligt. Detta innebär att det helst inte ska ställas upp nära sluttningar, kullar, träd och husväggar.

Vilka väderstationer har fått bästa betyg i tester?

NetAtmo WiFi- väderstation

Hur har väderstationerna testats?

Väderstationerna har fått betyg baserat på deras specifikationer, användarvänlighet och byggkvalitet. På samma sätt har experterna testat väderstationernas noggrannhet i praktiken och bedömt dem utifrån pris, eftersom detta ofta är en avgörande faktor.

NetAtmo WiFi väderstation

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar