Bästa avfuktaren 2020 – perfekt luft inomhus

Om du har problem med hög luftfuktighet i ditt hem eller med bestämd luftfuktighet är en avfuktare en riktigt bra investering. Det är en maskin som kan lindra ditt problem. Marknaden för avfuktare är dock stor, varför det kan vara svårt att hitta rätt maskin.

Har du problem med svamp, husdammkvalster eller liknande i ditt hem? Eller är det bara hög luftfuktighet i hemmet? Så kan enheten vara en bra lösning, eftersom det, som namnet antyder, kan avfukta hemmet, så att de olika nackdelarna vid hög luftfuktighet i bostaden elimineras.

Om du, som så många andra svenskar, lider mycket av fukt i hemmet, är en avfuktare alltid värt pengarna! Om du inte väljer en avfuktare kan en hel husrenovering vara alternativet, och det råder ingen tvekan om att detta är ett ekonomiskt tryck av de stora. En modern avfuktare är enkel och inte minst snabb att installera, och du får omedelbart fuktfria rum om du väljer rätt avfuktare!

Om du letar efter en bra avfuktare finns det flera saker du måste vara medveten om. Därför är det svårt att välja rätt avfuktare för ditt fall. Du kan dock få hjälp för ditt val i den här artikeln när du nedan presenterar ett urval av de bästa avfuktare som kan köpas på den svenska marknaden.

En avfuktare gör precis vad namnet antyder: Avfuktaren ditt rum i hemmet, så att luftfuktigheten hålls nere till en mer acceptabel nivå. Fuktproblem är något som många lever med eftersom de inte alltid vet vad de ska göra åt det, men det är otroligt synd när det finns många olika alternativ för att åtgärda problemet. Många tycker att avfuktare fungerar väldigt tekniskt, och de är svåra att sätta upp, men det är dock inte fallet om du väljer rätt avfuktare!

Det finns verkligen många olika avfuktare på marknaden idag och därför kan det vara svårt att välja rätt för dig.

Du får här en recension av några av de bästa avfuktare som finns på marknaden, och därför kommer du också att få bättre förutsättningar att ta rätt val.

Bäst i Test bland avfuktare

Det finns många olika avfuktare på marknaden, vilket kan göra det svårt att hitta upp till höger, och denna förvirring kommer långt ifrån dig för gott. Av just denna anledning har vi valt att göra detta avfuktartest så att du får ett enkelt och hanterbart sätt till ett fuktfritt hem! Vi har i detta test valt att lyfta fram de allra bästa avfuktarna i testet så att du inte behöver hitta upp till dem själva – med andra ord, vi har sparat mycket krångel och mycket slösad tid!

Bäst i Test bland avfuktare

Vi har inte testat de beskrivna produkterna själva, utan har istället fått information från ett antal källor. Här talas om både opartiska tester, expertutlåtanden och recensioner från konsumenter. Med utgångspunkt i dessa detaljer har vi sammanställt en lista över marknadens bästa modeller inklusive.

Vi har genomgått otroligt många testresultat från olika konsument- och testföretag, som har gjort avfuktningstest, och vi har gjort den basen till en topp 7-lista över de bästa avfuktarna på marknaden! Vi har fokuserat på modellernas funktioner som är inställda i förhållande till deras placering i testet, och dessutom kommer vi med referenser till återförsäljarna som säljer prisbelönta avfuktare. Med andra ord, vi ger dig den optimala utsikten, som kan vara för att säkerställa att du får ett hem utan fukt på rekordtid!

Woods M10

Woods M10

Den första modellen, som undersöktes är från Woods, och det talas om deras modell M10.

Detta har fått många beröm från konsumenter, vilket bland annat kommer från den innovativa utvecklingen och avfuktarens effektivitet. Det är inte den största modellen, medan dess vikt inte är särskilt hög av en avfuktare.

Modellen ger minimalt ljud i en fin design.

Modellen här varpar också för att vara väldigt tyst, vilket vi alla inte vill bli störda av modellen.

Modellen är också bra design i sin långsträckta form och väldigt enkel, vit färg, vilket gör att man enkelt kan få modellen att passa in i alla tillfällen, utan att det kommer till att peka ut ur enheten

Lättanvändningen av modellen är också i toppen, och du styr det ganska enkelt igenom. en smart pekpanel som är lätt att hitta på, som snabbt kan lära sig att använda maskinen.

Dessutom är att modellen också är en praktisk timerfunktion, vilket gör att man kan planera avfuktning. Här ställer du in en bara timer, varefter maskinen kommer att se till att starta för den angivna tiden.

Bra saker om Woods M10

 • Mycket neutral avfuktare
 • Låg ljudnivå på endast 42 dB
 • Avfuktar rum på upp till 40 kvadratmeter
 • Fungerar mellan 5-32 grader
 • Vattentank med en kapacitet på 2 liter

KGK 20L AVFUKTARE – PERFEKT FÖR SMÅ HEM

KGK 20L

Behöver du en avfuktare i ditt hem och bor du i ett mindre hem? Det kan vara ett litet hus eller en lägenhet, då är 20L avfuktare från KGK det perfekta valet för dig! Denna modell är en avfuktningsmodell med en avfuktningskapacitet på 20 liter per. dag eller dag. Endast avfuktningskapacitet i denna modell visar hur idealisk den är för små hem. Dessutom har KGK 20L avfuktarmodell i hög kvalitet med en extremt modern och ren design, vilket säkerställer att modellen kan få ett rum i ditt hem utan att bli mer uppmärksam. Modellen väger bara 14 kilo och har ett praktiskt bärhandtag, så det är enkelt att montera med ett användarvänligt styrsystem. Det finns alltså inget att göra fel om du väljer att investera i en KGK 20L avfuktare.

Om du bor i ett mindre hem som ett litet hus eller en lägenhet och har fuktproblem, är det en bra idé att investera i en avfuktare från KGK – nämligen KGK 20L Avfuktare. Denna modell har mycket att erbjuda. Den första är KGK 20L avfuktarmodell som är lätt att hantera eftersom den bara väger 14 kg och har ett bekvämt bärhandtag så att du enkelt kan komma runt med det. Dessutom har den en enkel och snygg design av hög kvalitet som säkerställer att avfuktaren kan vara diskret i ditt hem. Det är något som de flesta uppskattar.

Av specifikationerna erbjuder 20L avfuktningsmodellen från KGK:

 • 20 liter avfuktningskapacitet per dag / dag
 • Snygg och enkel design
 • Vikt 14 kg med bärhandtag – lätt att bära på
 • Hydrostatstyrd avfuktningsautomation
 • Möjlighet att ställa in avgasriktningen, om detta anses nödvändigt
 • Möjlighet att ansluta till externt kondensavlopp, om detta anses nödvändigt
 • Praktisk konstruktion som gör det extremt enkelt att underhålla
 • LED-display för att kontrollera driftstatus
 • Extremt användarvänlig vridomkopplare med sju fuktighetsalternativ och automatisk driftsfunktion

KGK 20L Avfuktare är utrustad med en hydrostatstyrd avfuktare. Detta säkerställer en användarvänlig hantering, för med hjälp av en vridomkopplare kan du välja mellan sju olika fuktighetsvärden. Det blir inte lättare. Den hydrostatstyrda avfuktaren säkerställer automatiskt också en stor luftkapacitet.

Förutom ovanstående erbjuder KGK 20L Avfuktarmodellen följande specifikationer:

 • Enkel och rak design – perfekt för underhåll
 • Möjlighet att ställa in avgasriktningen – garanterar dig bästa avfuktning
 • Automatiskt överfyllnadsskydd – en sak mindre att tänka på när det gäller optimal funktion
 • Automatisk avstängning när önskat och inställt luftfuktighetsvärde har uppnåtts
 • LED-display för att kontrollera driftstatus

Denna avfuktningsmodell från KGK är därför riktigt smart och praktisk. Dessutom är det ännu en fördel att priset är lågt i förhållande till många andra intressanta modeller på marknaden. Priset bör dock inte ta fel i KGK 20L-avfuktarmodellen är en utmärkt avfuktare för mindre hus och har en mängd läckra funktioner samtidigt som den är lättillgänglig och användarvänlig i hanteringen. Letar du efter den ideala avfuktaren för ett mindre hem – lita på den här avfuktaren från KGK.

Det finns många funktioner att tänka på när du investerar i denna avfuktare från KGK. Nu när du letar efter en avfuktare som är perfekt för mindre hem kan KGK 20L Avfuktare sägas vara extremt idealisk. Detta beror speciellt på dess många läckra funktioner, vilket gör det enkelt att hantera, installera och i allmänhet behöva göra. Du behöver inte vara tekniskt sinnad eller göra det själv för att vara med den här avfuktaren. Dessutom är priset på KGK 20L avfuktare också fördelaktigt, så det är bara att vända sig till, om den här modellen av avfuktare fungerar som något för dig.

KGK 33L Avfuktare

Om du står och saknar en avfuktare? Är det också ett större område som du måste ha avfuktat? Det kan också vara så att du har haft vattenskador och torkbehovet eller att du använder för torkning efter konstruktion? Oavsett vad din anledning är att vara på jakt efter en avfuktare, så gör avfuktaren från KGK modell KGK 33L avfuktare jobbet åt dig. KGK 33L avfuktare kan passa lika bra för mindre affärsuppgifter som privata. Dessutom är den här modellen lämplig för uthyrning, eftersom den har en timmätare. Modellen här från KGK är en stabil avfuktare med sina 27 kg, så det är därför inte en maskin som du bara utan ytterligare drar på. Å andra sidan är avfuktaren här praktisk och pålitlig.

KGK 33L Avfuktningsmodellen har en avfuktningskapacitet på 33 liter och täcker en yta på cirka 180 m². Denna modell är alltså en avfuktare, som kan ta ut den som tar tag och avfuktar väl på ett större område. Det är också därför den lätt kan användas i samband med affärer.

Det finns dock andra specifikationer att se fram emot med KGK 33L Avfuktare. Till exempel har den:

 • Driftsvänligt styrsystem
 • Robust konstruktion – lätt att underhålla
 • Så kallad ”hot gas” -funktion – kan fungera hela vägen ner till 5 ° C

Det är så många funktioner som hjälper till att göra 33L avfuktarmodell från KGK till en extremt bekväm och effektiv avfuktare. Dessutom är priset på denna avfuktare från KGK också fördelaktigt i förhållande till maskinens många specifikationer, och dessutom är det extremt bekvämt att det kan användas i många situationer. Har du behov av avfuktning i ditt privata hem eller i samband med verksamheten, då hanterar denna avfuktare båda jobben. KGK 33L Avfuktare kan på många sätt sägas vara en professionell avfuktare.

Woods MRD14

Woods MRD14

Om du letar efter en både kompakt och effektiv avfuktare, som dessutom också kan stolta över en fantastisk design med en mängd funktioner, så borde det inte vara något tvivel om att du bör ta en titt på MRD14. Här talas det om den senaste nya avfuktaren, som ingår i familjen från Woods, som är en mycket respektabel producent.

Denna modell är väldigt diskret i både design och storlek. Den är lätt och tunn och kan avfukta en yta på upp till 60 m2. Den kan därför enkelt användas i bland annat ditt badrum, din husvagn eller ditt fritidshus.

Det bör göras tydligt att inte bara designfronten är utan att den kan utföra. Woods MRD14 har också en mängd andra saker att erbjuda. Därför är det också en riktigt bra avfuktare för dig som inte har det stora behovet. Den är nämligen inte gjord för att det skulle kunna avfukta exemplet. upp till 100 m 2 åt gången.

Bra saker om Woods MRD14:

 • Avfuktare 14 liter om dagen
 • Kan ansluta vattenslang och därmed hämta vatten direkt till avloppet
 • Enkel och tidlös design
 • Väger endast 11,5 kg
 • Rengör luften och tar bort dålig lukt
 • Praktisk och kompakt
 • Tankvolym på 2,7 liter
 • Är utrustad med en elektronisk fuktstatistik

Woods har valt att utrusta sin MRD14 med en elektronisk hygrostat. Det är lätt att använda, och det betyder att det också är lätt att uppnå önskad nivå i rummet där du använder avfuktaren. Det kan ställas in på antingen 40%, 50%, 60% eller kontinuerlig avfuktning, beroende på vad du själv tycker är bäst.

Varför talas det också om en avfuktare, som är lätt att använda för att uppnå det resultat du vill ha. Den har en effekt, vars del är 340 W / h vid 20 ° C och 70%, men kan dock fungera vid temperaturer, som sträcker sig från bara +5 och helt upp till + 35 ° C. Därför kan du Använd även denna avfuktare för att avfukta stora alla utrymmen.

En löstagbar lösning

Avfuktaren mäter 190x305x483 mm och väger endast 11,5 kg. Du kan därför enkelt flytta avfuktaren efter dina behov. Avfuktaren har en maximal arbetsyta på 60 m2. Det rekommenderade arbetsområdet för enheten är 2-40 m2, och det är därför optimalt för användning i ditt lilla utrymme.

Modellens tankvolym är 2,7 liter och avfuktaren stängs automatiskt av när vattentanken är full. Om du använder avfuktaren som en permanent lösning i t.ex. ditt badrum har du också möjlighet att ansluta en vattenslang till avfuktaren och därmed släppa ut vattnet direkt i avloppet. För att säkerställa att ditt rum avfuktas effektivt hela dagen.

Har en maximal arbetsyta på ca. 60 m2

Det kan stolta över ett maximalt arbetsområde som låter på 60 m2. Det är dock klart mer effektivt om du använder det i ett område som låter mellan 20 och 40 m2. Vad det betyder är att du också enkelt kan ta upp till flera avfuktare på marknaden, vilket kan ge ett betydligt större arbetsområde än Woods MRD14.

Dessutom bör det sägas att den är i tillstånd för avfuktaren upp till 14 liter per dag. Det är en ganska bra mängd, vilket också innebär att det kan uppnås mycket fina resultat under en dag. Det kräver dock att du tömmer vattentanken när du talar om en vattentank som har en kapacitet som låter 2,7 liter.

Automatiska funktioner

Modellen kan avfukta cirka 14 liter per dag, och med hjälp av den elektroniska luftfuktaren kan du enkelt ställa avfuktaren så att den önskar fuktigheten.

Avfuktaren kan arbeta från en temperatur på minst 5 ° C till en maximal temperatur på 35 ° C. Avfuktaren har en inbyggd termostat, vilket bidrar till att enheten automatiskt växlar från när temperaturen sjunker under 5 ° C. temperaturen stiger, starta enheten automatiskt igen. Modellen ger också en effektiv värmepumpeffekt, driften avger mer värme än energianvändningen.

Är utrustad med en elektronisk fuktstatistik

Woods har valt att utrusta sin MRD14 med en elektronisk hygrostat. Det är lätt att använda, och det betyder att det också är lätt att uppnå önskad nivå i rummet där du använder avfuktaren. Det kan ställas in på antingen 40%, 50%, 60% eller kontinuerlig avfuktning, beroende på vad du själv tycker är bäst.

Varför talas det också om en avfuktare, som är lätt att använda för att uppnå det resultat du vill ha. Den har en effekt, vars del är 340 W / h vid 20 ° C och 70%, men kan dock fungera vid temperaturer, som sträcker sig från bara +5 och helt upp till + 35 ° C. Därför kan du Använd även denna avfuktare för att avfukta stora alla utrymmen.

Smarta sensorer och användarvänlig drift

När detta påverkar sensorerna detekterar att luftfuktigheten blir för hög, vilket till exempel. kan vara i samband med den hängande tvätten, använd tvättmaskinen eller liknande, maskinen startar till och med avfuktningen, så luftfuktigheten återgår till rätt nivå.

Avfuktaren är utrustad med en elektronisk display där du kan hålla ett öga på luftfuktigheten och temperaturen i rummet. På grundval av detta kan du sedan ställa in luftfuktigheten på bara luftfuktigheten, man kanske vill vara.

Detta måste dock vara en luftfuktighet mellan 30% och 85%, eftersom modellen inte kan avfuktas till varken högre eller lägre värden. Det finns också en timerfunktion inbyggd i modellen.

Levereras även med en inbyggd termostat

Dessutom har Woods också valt att utrusta sin MRD14 med en inbyggd termostat. Detta innebär att jag själv ser till att stänga av när temperaturen är under 5 grader. När temperaturen stiger över 5 grader, vrid den också automatiskt igen. Därför är det inte alls något du behöver oroa dig för som maskinens ägare.

Det är nämligen för att säkerställa att det inte går i bitar eller suger för mycket fukt ut ur rummet. Det kan lätt hända att en avfuktare, som inte är av sig själv, suger för mycket fukt ut ur ett rum. Det händer nämligen om det inte stängs av. Med en avfuktare som stänger av sig själv är det inte något du borde vara orolig för.

Specifikationer för avfuktare

Modellen har ett arbetsområde på 4-32 grader, vilket är mycket standard för denna typ av avfuktare. Det finns den ytterligare fördelen med modellen att den har ett inbyggt avfrostningssystem, vilket gör att man enkelt kan använda den i en kall källare utan att den skadar den.

Stängs av automatiskt när vattentanken är full

Vattentanken är utrustad med en sensor som känner av när den är full. När behållaren är full stänger den avfuktaren automatiskt. Därför är du garanterad att det inte slutar med flödet av, eftersom du inte har fått det i tid. Det är en klar fördel, om du till exempel. vill ha den stående över natten eller liknande.

Dessutom är den också utrustad med en värmepumpeffekt. Detta innebär att den levererar mer värme under drift än energianvändningen. Man skulle kunna tro det, men det är inte något, alla avfuktare kan vara stolta över. Naturligtvis bör det också nämnas att det kan anslutas till avloppet så att direkt vattenutsläpp kan ske.

Detaljer:

 • Maximal arbetsyta: 60 m2
 • Rekommenderad arbetsyta: 2 m2 till 40 m2
 • Luftflöde: 100 m3 per timme
 • Arbetsintervall (temperatur): Från +5 till + 35 ° C
 • Tankvolym: 2,7 liter
 • Vikt: 11,5 kg.
 • Mått: L: 190 mm. x B: 305 mm. x H: 483 mm.
 • Skyddsklass: IPx2
 • Avfuktning vid 35 ° C och 80% RH: 14 liter
 • Effekt vid 20 ° C och 70% RH: 340 W / h

Sandstrøm SDH20L19E avfuktare – enkel att använda

Sandstrøm SDH20L19

Sandavfuktare hjälper dig att hålla luftfuktigheten till ett minimum i ditt hem. Den är utrustad med en timer och med automatiskt stopp, precis som många andra luftfuktare. Vattentanken kan hantera upp till 3,8 liter per. dag så att den har en ganska stor kapacitet. Det är bäst att bara avfukta utrymmet på max 40 m2. På en dag avfuktaren upp till 20 liter fukt från rummet, där den befinner sig. Det är därför rimlig effektivitet. Det är mest uppenbart för små eller medelstora rum om det ska fungera optimalt. Dessutom väger avfuktaren 13,3 kilo, så det är smart att ha den stående i ett rum. Det har dock hjul så att du kan flytta det runt det rummet eller om du behöver rulla över det till ett annat rum. Ljudnivån är ganska låg vid 46 dB.

Sandstrøm mot marknaden

Sandstrøm är en mycket trevlig luftfuktare till ett mycket rimligt pris. Användare älskar det och det är ganska effektivt. Designmässigt är den snygg, vit med fina rundade former, och den är ganska diskret.

Valda specifikationer

 • Färg vit
 • Ljudnivå: 46-48 dB
 • Vattentankens kapacitet: 3,8 liter
 • Rekommenderad storlek: 40 m2
 • Timer: Ja
 • Vikt: 13,3 kg

Därför bör du välja Sandstrøm

Sandstrøms avfuktare granskas väl och en av användarna nämner: ”Lätt att använda. Tog mig 5 minuter för att ställa in den och aktivera den. ”En annan skriver att” Efter 5 dagars användning, superavfuktare till ett lågt pris, rekommenderas det, det har sänkt luftfuktigheten från 85 till 60, relativt tyst ljudnivå ”. Sandstrøm raderar men inte till det stora rummet, varför ska du komma ihåg att använda det i små eller medelstora rum, där det passar bäst.

EEESE ADAM AVFUKTARE 20 LITER

EEESE ADAM

Denna avfuktare från Eeese Adam är en av de större modellerna, som är särskilt lämplig för avfuktning av stora utrymmen. Avfuktaren har en vattentank på 4,8 liter, vilket gör den mycket effektiv. På en dag kan avfukta helt upp till 20 liter fukt från rummet du använder avfuktaren i. För optimal effekt bör denna modell användas i områden som mäter mellan 2-70 m 2. Den är dock i stånd att för att avfukta ytor på helt upp till 100 m2.

Om du kämpar med fukt i ett stort område är denna avfuktare perfekt. Du kan till exempel använda den för att avfukta källaren, stugan eller garaget. Avfuktaren mäter 54 × 33,5 × 28,5 cm och väger 14,5 kg. Eftersom den inte är ganska liten och lätt är det en bra idé att applicera denna avfuktare ordentligt i ett specifikt område i ditt hem. Avfuktaren har en enkel och ren design, vilket gör att den inte står i onödan utanför ditt hem.

Viktiga specifikationer:

 • Automatisk avfuktning
 • Kläder torkar skick
 • Automatisk omstartfunktion
 • Luftfiltret kan tvättas
 • LED-display
 • Möjligt att ställa in avfuktaren efter en timme
 • Avfuktaren stängs automatiskt av när vattentanken är full

MER VÄRDEFULLA INSTÄLLNINGAR OCH FUNKTIONER

Eeese Adam avfuktare har ett antal bra inställningar och funktioner som kan optimera avfuktarens arbete i ditt hem. Avfuktarens fläkt kan ställas in i två olika steg, vilket ger dig möjlighet att till och med styra fläkthastigheten. Du kan enkelt ta bort filtret från avfuktaren, tvätta det och sätta tillbaka det på plats.

Avfuktaren använder cirka 260W och dess ljudnivå ligger mellan 40-45 dB. Luftavfuktarens ljudnivå är därför mycket låg, men om ljudet från enheten fortfarande stör dig på natten eller vid någon annan fast punkt under dagen har du möjlighet att ställa in en timer på enheten mellan 1-24 timmar. I det här fallet behöver du inte slå på avfuktaren varje morgon och stänga av den varje kväll.

Eeese Adam är utrustad med en speciell tøjtørringsfunktion, som kan förkorta torktiden för din tvätt avsevärt. Med denna funktion drar avfuktaren all överflödig fukt ut ur utrymmet och din våta tvättmaskin blir snabbare. Om du använder enheten istället för torken kan du också spara pengar på både din vatten- och energiförbrukning. Slutligen undviker du att torken bär kläderna. Om du avfuktar stående i ditt tvättstuga eller i din entré kan funktionen också hjälpa till att våta ytterkläder snabbt blir torra.

Qlima D216

Qlima D216

Qlima D216 är naturligtvis utvecklad med fokus på att kunna sänka luftfuktigheten i ett rum. Den kan användas i en mängd olika avseenden. Du kan till exempel ta den i användning i tvättstugan, där det hänger tvätt. Det kan dock också lätt användas andra platser där det är fuktigt. Därför har den också många användningsområden.

Genom att använda en maskin som D216 från Qlima för att sänka luftfuktigheten i ett rum, finns det fler fördelar att följa. Det är bland annat att minska risken för fuktskador, mögel och andra saker som trivs bra i fukt. Om du också har problem med fukt kan det bara gå för långsamt med att köpa en D216.

Är utrustad med en fuktighetsstatistik

Qlima har också valt att utrusta sin D216 med en hygrostat. Den används för att reglera luftfuktigheten. Vad det betyder är att du kan använda denna fuktighetsstatistik för att ställa in önskad luftfuktighet. När du väl har gjort det kan den behålla den nivå du valt. Det är naturligtvis en klar fördel för många.

Dessutom måste det också klargöras att den har utrustats med en timerfunktion. Det betyder att det också är möjligt för dig att justera när du vill ha till att slå på och av. Det gör det bland annat möjligt att vara på för den körningen under den tid du är på jobbet, men utan att behöva komma ihåg att vrida på den.

Stannar automatiskt när behållaren för den fyllda

Den är naturligtvis utrustad med nödvändig teknik, varför den kan stanna för att avfukta när tanken är fylld med vatten. Qlima D216 kan avfukta helt upp till 16 liter per dag, så att den klarar även de mest krävande uppgifterna. Du måste dock vara i närheten av den tomma behållaren.

Det är emellertid inte något problem att vara i närheten av det medan det är i tid. Det är nämligen relativt tyst och du kommer därför inte bli störd av det, även om du befinner dig i närheten av det. Det är så många, tycker jag är en självklarhet med en avfuktare, men så är det inte. Har en D216 nämligen en ljudnivå på endast 41 dB (A).

Kan användas för rum mellan 70 och 100 m3

Om du måste använda en avfuktare för ett stort rum är det nog inte så att du ska välja. Den kan nämligen användas för utrymmet, som är mellan 70 och 100 m 3. Det är därför inte riktigt små utrymmen, men inte heller ganska stora utrymmen. Det är mitt emellan, som också har rätt lösning för de flesta och deras behov.

Det bör också nämnas att den är utrustad med en bra vattentank, som har en kapacitet på 2 liter. Inte tillräckligt med att det är en bra kapacitet, så det är till och med för lätt att tömma. Den har en LED-indikator som visar när tanken är full och måste tömmas. Därför är du aldrig i tvivel om när du måste tömma tanken.

Är lätt att flytta på

Det är lätt att flytta runt denna avfuktare. Den har nämligen utrustats med fyra bra hjul. Det är högt en fördel för dig, som ofta behöver flytta det. Det kan hända att den måste användas i flera utrymmen, eller bara användas i nya och tillfälliga. Om så är fallet är det lätt för dig att flytta det runt ditt hem via hjulen.

Detaljer:

 • Anslutning: 220 – 240 V – 50 Hz
 • Arbetsområde: Från 70 m3 till 100 m3
 • Mått: B: 27,6 cm. x D: 18,5 cm. x H: 48 cm.
 • Förbrukning: 300 watt
 • Kapacitet i vattentank: 2 liter
 • IPX0 godkänd: Ja
 • Vikt: 9,5 kg.
 • Ljudnivå: Upp till 41 dB (A)
 • Färg vit
 • Avfuktningskapacitet: Upp till 16 liter per dag

Woods DS15F

Woods DS15F

Denna modell från Woods lever på hög nivå upp till rykten från de kanadensiska varumärkena, som är att utveckla pålitliga och effektiva avfuktare.

Man talar om en kompakt maskin som fungerar ganska effektivt och den kan snabbt avfukta ett visst utrymme. Modellen här har en maximal arbetsyta på 100 kvadratmeter, vilket är ett relativt stort utrymme.

Kapacitet och inställningsalternativ

Modellen här är utrustad med en vattentank där fukten från rummet samlas upp genom avfuktning, och denna tank har en kapacitet på 10,4 liter.

Om du väljer att använda den medföljande tanken kan det vara en fördel att vara medveten om att avfuktaren här slutar avfukta när behållaren är tom.

Modellen har också olika konfigurationsalternativ, som till exempel gäller för modellens hastighet.

Den har två olika hastighetssteg för avfuktning, som säger att du kan ställa in den i förhållande till behovet av avfuktning, det kan finnas.

Bra saker om Woods DS15F

 • Effektiv och pålitlig modell
 • Stort arbetsområde
 • Fungerar under ett brett temperaturintervall
 • Bra kapacitet
 • Möjlighet till direkt dränering
 • Energivänligheten är högklassig
 • Inställning av hastighet
 • Möjlighet till 6 års garanti

Specifikationer och energivänlighet

Modellen levereras med ett antiformfilter som är mycket effektivt. Filtret kallas ett SMF-filter, vilket säkerställer att damm, svampsporer och liknande olika partiklar fångas upp, vilket kan ha en skadlig effekt på inomhusklimatet.

Dessutom finns det fördelen att om du registrerar ditt köp hos Woods och byter ut filtren minst en gång om året har du sex års garanti på modellen.

Bra råd: Hur man väljer rätt avfuktare

Nu har du presenterat en serie avfuktare från några olika tillverkare, samtidigt som de har presenterats av ett antal skäl till varför de olika modellerna kan vara en fördel att investera i.

Trots detta kan det fortfarande vara utmanande att samla trådarna med några allmänna saker, vilket är viktigt att vara medveten om valet av avfuktare, vilket särskilt är tillämpligt, om inte någon av ovanstående modeller faller i just din smak.

Bra råd: Hur man väljer rätt avfuktare

Det finns många saker som du måste ta hänsyn till när du måste köpa en avfuktare. Till en början är det dock viktigt att avgöra vilka behov du har. Det är i detta sammanhang det finns många aspekter som är involverade i ditt noggranna övervägande. Det är dock på hög nivå, det måste avfuktas, vilket är avgörande för ditt val av rätt avfuktare.

Först och främst är det viktigt att ha ett öga för behoven i förhållande till avfuktaren. Hur stort rum ska det kunna avfukta?

Under vilka temperaturer fungerar modellen? Det här är två väldigt viktiga delar som har ögat för valet av avfuktare när det i produktbeskrivningen på alla avfuktare är en indikation på detta bör du ta hänsyn till kommittén.

Genom ett rum på 25 kvadratmeter som ska värmas upp och temperaturen i det givna utrymmet vanligtvis är cirka 20 grader, kan det vara en fördel att hitta en avfuktare som kan avfukta detta område under den givna temperaturen.

Det är dock inte det enda som måste vara i fokus när du måste köpa en avfuktare. Det är nästan lika högt viktigt att hålla fokus på vilken temperatur enheten ska arbeta i. Därför är det naturligtvis också ett alternativ som måste tas med stor försiktighet. Om du inte gör det kan du snabbt sluta välja en helt fel modell.

Det finns inte särskilt många avfuktare för privat bruk, som kan användas vid temperaturer under 5 grader.

Därför är det viktigt att du informeras noggrant av en expert om du måste använda avfuktare i rum där temperaturen är under 5 grader. Dessa modeller är nämligen avfuktare, vilket inte fungerar när temperaturen blir för låg.

Dessutom kan du också hålla ett öga på modellens storlek och vikt, så det undersöks hur flexibel modell och flexibilitet är särskilt viktigt att tänka på, om det måste flyttas mycket runt avfuktaren.

Behöver du en modell som klarar lägre temperaturer?

Om du behöver investera i en avfuktare, som kan användas i temperaturer som låter under + 5 ° C, är det mycket viktigt att du tar emot instruktioner från en expert, det kräver en mycket speciell avfuktare. De flesta avfuktare för privat bruk är avfuktare, men de är inte i stånd att köra vid låga temperaturer.

Om du letar efter en avfuktare, som kan användas för att avfukta ett ouppvärmt garage eller skjul, där det är frostfritt, men där det också lätt kan nå temperaturen sjunker till under 0 ° C, är det bästa valet vanligtvis investera i en adsorptionsavfuktare och inte i en kondensavfuktare som annars rekommenderas för privat bruk.

Adsorptionstekniken skiljer sig från en avfuktare på flera punkter. Men det gör det bland annat genom att kunna köra vid mycket låga temperaturer. Därför är de också särskilt lämpliga för avfuktning i samband med konstruktion. Det fungerar genom att dra ut fukt ur luften via en speciell rotor och en värmare för ändamålet.

De flesta modeller fungerar i temperaturer mellan + 5 ° C och + 35 ° C

De överlägset mest avfuktare som du kan hitta på den svenska marknaden kan klara av temperaturer som låter mellan + 5 ° C och + 35 ° C, om man talar om en maskin för privat bruk. Modellerna som kan arbeta vid denna temperatur krävde avfuktare, som är de vanligaste formerna av avfuktare på marknaden.

De flesta modeller fungerar i temperaturer mellan + 5 ° C och + 35 ° C

De fungerar på ett enkelt sätt. De fungerar eftersom fukten separeras och avlägsnas från luften genom att vattenånga kyls till flytande form. I praktiken dras luft genom maskinen och över en kompressor med kylda kopparspiraler. När detta händer släpps vattnet ut i luften, vilket är poängen.

Vattnet rinner från spolarna till antingen en vattentank, som är integrerad inuti avfuktaren, eller den andra handen, ut genom ett rör och ner i avloppet. När denna process är över är det även till och med blåst avfuktad och torr luft ut ur rummet. Finns det därför en garanti för att det är ett riktigt effektivt sätt att avhjälpa fuktproblem.

VILKEN AVFUKTARE BOR DU VÄLJA FÖR SMÅ RUM?

Om du inte har det största rummet i världen, som dock fortfarande måste avfuktas, så bör du helt säkert välja en av de mindre avfuktarna på marknaden. Detta lämpar sig perfekt för en liten lägenhet med torktumlare och liknande scenarier, och de minsta avfuktarna tar bort all fukt som kommer från både matlagning och bad. Vanligtvis finns det en riklig avfuktare som klarar 10 liter av klockan här.

Dessutom, om du verkligen tänker välja en tyst avfuktare, om du måste använda den i en liten lägenhet eller liknande, eftersom du därmed behöver höras på avfuktaren när du använder den. Här bör din avfuktare ligga under 40 dB (A) i ljudnivå, annars kommer du att uppleva det som irriterande under längre perioder. Du ska alltid placera din avfuktare så centralt som möjligt i din lägenhet eller i ditt rum, eftersom den därmed absorberar så mycket fukt som möjligt i hela rummet!

Förutom vår lista kan vi rekommendera följande, mindre avfuktare:

 • Duracraft DD-TEC16E
 • Färsk L10-D avfuktare
 • Woods MRD-10
 • Thermex Avfuktare E10 Electronic

Fukt i hemmet kan ge bättre levnadsvillkor för husdammkvalster

Det finns många anledningar till att du måste kämpa mot fukt i ditt hem. Det är dock på hög nivå som ett resultat av att det kan ge bättre levnadsförhållanden för dammkvalster. Det är en av de vanligaste allergikällorna i det nordiska hemmet, och därför är det naturligtvis också något du bör undvika att ha hemmet, så långt det nu är möjligt för dig.

Dammkvalster har mycket bra levnadsförhållanden i hem, där det är bra med celler från både människor och djur eftersom de lever av dem. Det är särskilt i sängen som de är glada att vara, eftersom det finns både heta och fuktiga, och till och med många celler. De levereras nämligen när vi sover, varför vi särskilt måste vara medvetna om här.

De trivs bäst i ett fuktigt klimat

Du kan faktiskt göra mycket själv för att minska antalet husdammkvalster i ditt hem. Fukt är en avgörande faktor för att dammkvalsterna trivs bra i ditt hem, men rengöring är också en mycket viktig sak. I de flesta hem är det möjligt att få fukt till liv genom att ofta fläkta ut – helst som ett par gånger om dagen.

När du sänder ut, skulle du göra det med utkast, så att det sänds ordentligt ut. Dessutom är det viktigt att hålla en bra värme i hemmet. Det bör vara för varje gång att ha fokus för att hålla luftfuktigheten under 45 procent. Gör du det då kommer det nämligen att resultera i att husdammkvalster i hemmet torkar ut och dör.

Dessutom bör man se till att hålla en temperatur som låter som min. 20 grader, eftersom det också hjälper till att hålla bort både fukt och husdammkvalster. Du bör vara särskilt uppmärksam på att fukten stiger i fastigheten när du gör mat, badar eller tvättar golvet, varför det skapar ett behov av ytterligare ventilation.

Om du upplever många problem med fukt eller bor i ett gammalt hus där det i allmänhet är dåligt klimat, är det en riktigt bra idé att få en avfuktare. Det kan nämligen lyckas dra ut vatten ur luften, så att du därmed uppnår en luftfuktighet som är på en nivå som håller bort dammkvalster.

Och vad är dammkvalster helt korrekta?

Du kan inte se husdammkvalster med blotta ögat. Det är nämligen mycket små djur, som har en storlek, vars del endast är 0,1 mm. till 0,6 mm. Därför är de också att hitta i de allra flesta hem, men är särskilt glada över att vara i varma och fuktiga miljöer. Deras favoritdiet är hudutslag från människor som vi alla ger bort.

Det är också därför de trivs särskilt bra i sängen eftersom det finns goda förutsättningar för dem här. Det finns både heta, fuktiga och fyllda med hudflingor. Det är också därför det är en bra idé att byta sängkläder varannan vecka. När du stänger av den ska du tvätta dina tidigare sängkläder i 60 grader så att dammkvalster dör.

En husdammkvalster används dock också för fukt om de skulle leva. Därför kommer det helt enkelt att dö om luftfuktigheten i rummet låter under 45 procent. Dammkvalster lever mellan tre och fem månader, men under tiden lyckas hon faktiskt sätta mellan 40 och 80 ägg, så de sprider sig också snabbt.

Det är för att orsaka allergier, inte dammkvalster i det själv. De är nämligen inte i stånd att bita eller överföra sjukdomar. Att det kan finnas med för att skapa allergi är motsatta enzymer i kvalster avföring, eftersom dessa faktiskt är allergiframkallande. Därför är det också något du behöver vara medveten om.

Det finns flera symtom på detta, men det är särskilt något som kommer till uttryck i form av luftvägsproblem i allmänhet. obehag, rinnande näsa samt både röda och kliande ögon. Luftfuktigheten kommer att variera från säsong till säsong, men det är större delen av vintern, där det också finns störst problem med dammkvalster.

Hemmet kan också orsaka mögel

Det är inte bara dammkvalster, det kan orsaka problem med om det finns för mycket fukt i ditt hem. Det finns också andra nackdelar med att ha mycket fukt eller att ha hög luftfuktighet i ditt hem. En av dem, som kan skada mest, är mögel, som får bättre levnadsförhållanden i ett hem där luftfuktigheten är för hög.

Det borde dock inte vara något tvivel om att du kan göra vissa saker själva för att undvika detta. På samma sätt som att bekämpa husdammkvalster är det också möjligt att bekämpa mögel. Du kan bland annat göra genom att regelbundet släppa ut luften, hålla en jämn temperatur och se till att göra rent med jämna mellanrum.

Allt detta är något för att hålla luftfuktigheten nere. Det är särskilt när du gör mat eller badar, kommer du att upptäcka att fuktigheten börjar stiga inomhus. Därför är det också viktigt att du inte går ner i ventilationen i hemmet – det gör sig också giltigt för vintern, där det kan vara en som är kall.

Du bör alltid sträva efter att hålla en luftfuktighet i ditt hem på ca. 45%. Om du har problem med att hålla denna nivå genom att fläka ut, så är det en bra idé att du tillhandahåller för att skaffa dig en avfuktare. En sådan maskin kan helt enkelt sättas på och placeras strategiskt i ditt hem, varefter den minskar luftfuktigheten.

Det bör klargöras att det inte finns alla människor som reagerar på de skadliga ämnena, som är att hitta mögel, men de som gör det kommer att kunna markera alla eller några av de symtom som nämnts tidigare. Det är huvudvärk, allmänt obehag, trötthet, yrsel, täppt näsa och irriterade ögon.

Men det är inte det enda. Om det finns mycket mögel i ditt hem är det faktiskt något, det kan få värre konsekvenser än ovanstående. I värsta fall är det för något, det kan också leda till utveckling av astma. Det är därför också mycket viktigt att det inte har något, du underskattar, varför en bra luftfuktighet är viktig.

Hur ser mögel ut?

Det är inte alltid så lätt att se om ens hem påverkas av mögel. Eftersom det också ges uttrycket ovan, kommer det emellertid inte att lukta mugagtigt eller kommer att ses i form av antingen fläckar eller missfärgningar. Om det finns fläckar på dina väggar kommer de antingen att vara i nyanser av svart, grått, vitt eller rött på dina väggar.

Det kan vara en bra idé att låta andra lukta eller leta efter att lukten snabbt kan avvänja sig även om du bor i bostaden som är utsatt för mögel. Det kan också vara osynligt om det talas om en typ av mögel som växer under tapeten eller i taket. Därför bör man också alltid se till att gå efter lukten.

Det bör klargöras att det ofta är något som växer på fuktiga material möbler, textilier, tapeter, gips eller målningar och bilder. Det är ofta också något du kan hitta i din källare, i ditt badrum eller i ditt kök. Det betyder att det till stor del är ett rum där luftfuktigheten kan bli hög att den existerar.

Om du upptäcker att ditt hem har attackerats av mögel, måste du få det till liv så snart som möjligt. Du kan göra detta på flera sätt. Du kan antingen försöka göra det själv med hjälp av Rodalon. Om du inte lyckas med det kan du istället välja att få professionell hjälp för att lösa ditt problem.

Vad är egentligen mögel?

Mögel är smutsig av flera skäl. Det är dock på hög nivå som ett resultat av att det är farligt för din hälsa eftersom det släpper ut ämnen som vissa reagerar negativt. Det är bland annat något som räknar mikropartiklar, glukaner, mykotoxiner och ämnen som orsakar mugtlugt. Gemensamt för alla dessa är att de kan vara skadliga för dig.

Mikropartiklar är allergener och är därför också de ämnen som du som allergiker kommer att reagera på. Här talar vi om proteiner som finns i formen som ursprungligen kommer från sporerna. Det är något som kommer att skickas in och som kan påverka dig, oavsett hur stor mängd mögel det är.

Glukaner är i strid med vad som helst, det finns inuti skimmelsvampens cellvägg. Det är dock inte något du behöver vara avgörande allergisk mot för att svara på dessa. Om du är osäker på om det är något du märker något till, kommer det att komma till uttryck i form av irritation i luftvägarna, näsan och ögonen och hosta och trötthet.

Du kommer dock också att mykotoxiner i mögel. Det är toxinerna som utsöndras av mögel när den växer. Det är en form av överlevnadsmekanism, eftersom det hjälper till att sätta stopp för tillväxten av andra typer av bakterier och svampar, som börjar hittas i närheten av, mögeln växer.

Mögel lukt är naturligtvis en speciell form av lukt. Det är något du normalt skulle kunna skapa varumärke till luktsinne om det finns mögel i ditt hem. Det är en lukt som härstammar från de organiska ämnena i formen. Som namnet också antyder är det en lukt, det är mögligt och mögligt – och obehagligt.

Det bör göras klart att det inte är en lukt, som i sig själv är farlig. Om du kan känna lukten av det, bör det fortfarande vara med att skapa en form av oro eftersom det betyder att det finns mögel i ditt hem. Det finns en bra sak genom lukt, och det är att du kan använda den för att ta dig fram till de platser där det finns mögel.

Woods MRD14

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar