Bästa robotgräsklipparen 2020 – låt gräsmattan klippas av en robot

Bäst i Test av robotgräsklippare

Robotgräsklipparen slog igenom i mitten av 90-talet, där Husqvarna var den första som lanserade denna innovation. Det fanns dock många problem som uppstod vid den tiden, eftersom man inte hade den teknik som krävs för att göra ett bra jobb. Många modeller tål inte regn och andra kunde inte laddas med tillräckligt med solljus. Under de 20 år som gått har mycket hänt och idag finns det mycket få problem som kan uppstå med en robotgräsklippare. Vi har testat och granskat tio av marknadens mest populära modeller!    

Köpguide för robotgräsklippare

Varför du ska köpa en robotgräsklippare talar förmodligen för sig själv – du behöver inte klippa gräsmattan! Detta är den perfekta lösningen för dig som vill njuta av en välskött trädgård, men som inte har lust eller tid att ta hand om den. Idag säljs nästan alla andra gräsklippare som en robotmodell, även om den kostar mycket mer än manuella gräsklippare. Eftersom det är en så kostsam investering är det extra viktigt att du får rätt robotgräsklippare. Det är viktigt att robotgräsklipparen har bra prestanda med lång hållbarhet och rätt funktioner som passar din trädgård. Läs vidare i vår inköpsguide för att delta i all information du behöver veta innan du köper. Om vi ​​tittar längre på sidan presenterar vi tio av marknadens bästa robotgräsklippare.

Funktioner hos en robotgräsklippare

En viktig sak att tänka på är bullernivån på robotgräsklipparen, eftersom varken du eller dina grannar vill bli störda – speciellt på natten. De flesta modeller är relativt tysta, vanligtvis mellan 60 dB och 70 dB. För att du enkelt ska kunna bestämma vad som är högt eller lågt kan du jämföra ett samtal mellan två personer som beräknas vara cirka 60 dB. Vi rekommenderar därför att du inte väljer en som överstiger 70 dB, eftersom det kan låta högt när du klipper nära huset. Många har också funktioner som låter dig ställa in de tider det ska klippa för att undvika klippning under natten.    

En robotgräsklippare med WiFi eller Bluetooth-anslutning är fördelaktig eftersom du kan styra din gräsklippare när du vill, vart du vill. Om du har glömt att stänga av den på natten kan du enkelt styra den från insidan eller se till att gräsmattan klipps när du är på semester.   

Enligt oss på Produkttestarna är en regnsensor en av de viktigaste funktionerna, eftersom du helst inte ska klippa gräset när det regnar. Och för oss som bor i norr kan regnet dyka upp när som helst, vilket innebär att du inte alltid kan vara där och lägga bort din robotgräsklippare så snart regnet dyker upp. Här är det dock viktigt att veta att bra robotgräsklippare sällan mår dåligt med att stanna i regnet, men gör ett ännu värre jobb.    

Eftersom din (dyra) robotgräsklippare stannar gratis i trädgården finns tyvärr alltid risk för stöld. Se därför till att den är utrustad med en PIN-kod, eftersom det gör den mindre utsatt för stöld. 

En lyftgivare kan också vara användbar, vilket säkerställer att din robotgräsklippare slutar slå om den lyfts eller välter.

En robotgräsklippare bör också ha en funktion som gör att du kan bestämma vilken höjd du vill att gräset ska klippas till. Det kan variera mycket mellan olika modeller, vilket gör det extra viktigt för dig som vill ha speciella dimensioner. 

Eftersom robotgräsklippare är en kostsam affär rekommenderar vi att du handlar när säsongen är över. Med en robotgräsklippare kan du i bästa fall komma undan med ett till två tusen kronor billigare. 

Att tänka på innan du köper

Det finns några saker du behöver reda ut innan du börjar titta på vilken gräsklipprobot du ska köpa.

Först och främst bör du ta reda på hur mycket gräsyta du har på tomten, för att säkerställa att den har kapacitet för din specifika tomtstorlek. Du gör det enkelt genom att ta tomtområdet minus husets bottenplatta och andra ytor som skjul och pool. 

Du bör också granska hur din gräsmatta är konstruerad för att avgöra hur enkel eller komplicerad klippning kommer att bli. Har du många trånga utrymmen eller oregelbundna rabatter? Om din gräsmatta har många blomsterbäddar och buskar behöver du en mer avancerad robotgräsklippare som lätt kan komma från en gräsmatta till en annan. Dessa kan fungera i flera zoner och är ofta utrustade med speciella hjul för att hantera olika typer av terräng. Om du råkar köpa en enklare typ av gräsklippare, finns det en risk att du måste följa utseendet noggrant för att korrigera när det inte hittar rätt och fastnar.    

Eftersom inte alla gräsmattor är helt plana kan det också vara en bra idé att välja en självgående gräsklippare som kan klippa i en sluttning. De flesta modeller kan hantera mellan 25% och 35% lutning, medan andra klarar betydligt mer än så. Det finns många knep för att avgöra hur mycket din tomt lutar, var du till exempel kan använda olika appar och liknande. Vi rekommenderar vanligtvis budgetmodeller för dig som har en liten och platt trädgård, som vanligtvis är tiotusen kronor.     

I de flesta fall får du en avgränsningskabel och riktlinjer vid köpet, som är de som hjälper din robotgräsklippare att hitta den rätta. Dessa kan användas för att avskärma blomsterrabatter och vegetabilisk mark så att den inte råkar köra över av misstag. Staket och fasta föremål fungerar lika bra som avgränsning. Gränsledning kan antingen fästas med konsoler eller nedgrävas i gräsmattan. Installationen i sig kan dock vara lite besvärlig att göra själv. Många återförsäljare erbjuder gratis installation och programmering vid köpet, så håll ett öga på detta när du köper robotgräsklippare!     

Robomow RS615u

Robomow RS615u
 • Den bästa robotgräsklipparen!
 • Kan klippas i olika zoner
 • Mycket bra skärförmåga och kvalitet
 • Något högre ljudnivå
 • Kapacitet: 3000 m2
 • Klipphöjd: 20–80 mm
 • Klippbredd: 56 cm
 • Regnsensor: ja
 • PIN: Ja
 • Bluetooth-anslutning: ja
 • Lutning: upp till 36%
 • Vikt: 20 kg
 • Ljudnivå: 64 – 69 dB

Vi har utsett Robomow RS615u till den bästa robotgräsklipparen i testet, som har fått hyllningar av många konsumenter och testpaneler runt om i Sverige. Bland annat har modellen utsetts till testvinnare av Konsumentrådet Råd & Rön, som anser att Robomow RS615u har en fantastisk kapningsförmåga, oavsett om den är ojämn mark, vått gräs eller i en sluttning.     

Robotgräsklipparen kommer med en 275 meter kantögla, vilket gör den perfekt för större trädgårdar och kan hantera områden upp till hela 3000 m3. Modellen är konstruerad i en robust konstruktion och har en kraftfull motor som klipper din gräsmatta otroligt effektivt på nolltid! Robomow RS615u klarar alla typer av terräng och klarar den första klippningen på våren när gräset är högt, ganska galant. Vi gillar särskilt det unika kantläget som skär längre än hjulen. På detta sätt får du en helt perfekt gräsmatta i alla kanter och blomsterbäddar, så att du inte behöver fixa detaljerna efteråt.     

Du kan också ansluta din robotgräsklippare till din smartphone, vilket gör att du kan styra den var du än är via Robomow- appen . Den levereras också med en smart integrerad regnsensor som är programmerad för att skydda enheten från regn. När regnet börjar återvänder robotgräsklipparen till sin basstation och fortsätter sedan igen när vädret klarnar upp. Enheten är utrustad med både en pinkod och ett barnlås . På så sätt riskerar du att robotgräsklipparen aldrig hamnar i fel händer och inte behöver vara rädd för att barnen råkar använda maskinen på ett riskabelt sätt.             

Det enda vi måste märka är den något höga ljudnivån, som sträcker sig upp till 69 dB högst. Om å andra sidan, du använder Robomow RS615u i eco-läge , får du både en lägre ljudnivå och ökad energieffektivitet samtidigt.       

Viking MI 632

Viking MI 632
 • Mycket tyst!
 • Klipper 1000 m2 på bara 13,5 timmar
 • Fantastisk prestanda
 • Kantslinga ingår inte
 • Kapacitet: 3000 m2
 • Klipphöjd: 20 – 60 mm
 • Klippbredd: 28 cm
 • Regnsensor: ja
 • PIN: Ja
 • Lutning: upp till 45%
 • Vikt: 13 kg
 • Ljudnivå: 62 dB

På andra plats i vårt robotgräsklippartest har vi Viking MI 632, som klarar ytor upp till 3000 m2 på en otroligt kort tid. Om du vill få gräsmattan perfekt på nolltid finns det inga problem – den skär upp 1000 m2 på bara 13,5 timmar!   

Dessutom kan Viking MI hantera 632 backar upp till hela 45%, vilket gör det perfekt för dem som har en ojämn gräsmatta. Den har också en riktigt bra kapningsförmåga i hinder, vått gräs, långt gräs och i olika typer av terräng. De smarta sensorerna upptäcker när robotgräsklipparen närmar sig ett hinder som sedan omedelbart ändrar riktning. Knivarna stängs av automatiskt när locket lyfts för att undvika farliga risker.   

Vi ger också ett stort plus för dess låga ljudnivå på endast 62 dB. Det här är i grund och botten lika högt som en normal konversation mellan två personer, vilket innebär att den också kan klippa på natten om du inte har grannarna för nära. Vid regn eller lågt batteri kör robotgräsklipparen automatiskt tillbaka till dockan för laddning. Det intelligenta systemet bedömer hur mycket och vilken typ av laddning som krävs för att spara energiförbrukning och ge en längre hållbarhetstid. När batteriet är helt tomt tar laddningen inte mer än en timme och kan täcka en yta på 250 m2 i 1,5 timmar innan batteriet måste laddas.       

Vi gillar också den ljusa LCD-skärmen, som är extremt lätt att hantera och innehåller praktisk programmering och inställningar. Där kan du bland annat ställa in en praktisk stöldskydd som gör att robotgräsklipparen ger en varningssignal så snart någon försöker lyfta enheten. Tyvärr ingår inte en kantslinga med köpet utan måste köpas separat.  

Husqvarna Automower 315

Husqvarna Automower 315
 • Garanterad maximal ljudnivå på 60 dB
 • Kan klippa i smala passager
 • Justerar klippningen efter hur gräset växer
 • Smal skärbredd
 • Kapacitet: 1500 m2
 • Klipphöjd: 20 – 60 mm
 • Klippbredd: 22 cm
 • PIN: Ja
 • Lutning: upp till 40%
 • Vikt: 9,2 kg
 • Ljudnivå: 60 dB

Vi rekommenderar även den här gräsklipparroboten från Husqvarna, som har hyllats bland konsumenter runt om i Sverige. Det här är en riktigt bra modell, även om den inte hanterar lika stora ytor som vår bästa robotgräsklippare. Detta behöver dock inte vara ett problem, särskilt inte för dig som har en lite mindre trädgård.  

Husqvarna Automower 315 klipper ytor upp till 1 500 m² och klarar sluttningar upp till 40% (22 °). Den har en smart teknik som anpassar klippningen till hur snabbt gräset växer, vilket via punktklippning skär områden med längre gräs för att ge en jämn och fin gräsmatta. Modellen är utrustad med ett starkt Li- ion- batteri som laddas snabbt på en timme och sedan kan klippas i 70 minuter före nästa laddning.      

Detta är en robotklippare som är bäst i test när det gäller den otroligt låga ljudnivån, som garanterat aldrig överstiger 60 dB. Enheten är utrustad med 19 knappar för olika funktioner och inställningar, där du kan ställa in timer, alarm, tidlås och stift lås, bland annat . Den har också en praktisk lyftgivare, vilket innebär att knivarna stängs av automatiskt när din robotgräsklippare lyfts från marken. Det enda negativa vi måste notera är att klippbredden är något smal, vilket innebär att den inte skär så stora mängder på en gång som tidigare modeller.        

Gardena Smart Sileno Life 750

Gardena Smart Sileno Life 750
 • Prisvärd!
 • Kan styras via mobila enheter 
 • Mycket jämn och fin frisyr
 • Har ingen regnsensor
 • Kapacitet: 750 m²
 • Klipphöjd: 20–50 mm
 • Klippbredd: 22 cm
 • Lyftgivare: ja
 • Skärtid per laddning: 65 min
 • Laddningstid: 60 min
 • Max lutning: 30%
 • Stöldskydd: ja
 • Regnsensor: nej

Gardena Smart Sileno Life 750 är en stor favorit hos oss på Produkttestarna, som helt klart är en av marknadens mest prisvärda robotgräsklippare. Gardena Smart Sileno klipper gräset i alla väder och är så tyst att det knappt hörs. Trots sin kompakta storlek skär den otroligt effektivt och klarar sluttningar på upp till 30 procent samt smala passager och smala korridorer utan problem.      

Denna robotgräsklippare är perfekt för dig med en medelstor trädgård på upp till 750 kvadratmeter och är utrustad med ett SensorCut- system vilket innebär att robotgräsklipparen inte lämnar några ränder på gräsmattan. Smart Sileno Life har en klipptid på 65 minuter per laddning och återgår automatiskt till laddstationen i en timme innan den är redo för nästa omgång. De fina gräsklipparna förblir i gräsmattan som ett naturligt gödningsmedel, vilket ger god tillväxt och sparar värdefull tid så att du kan ägna dig åt andra saker.        

Du kan också styra din robotgräsklippare från din smartphone via Gardenas gratis Smart- app för iOS och Android. I den lättanvända appen kan du hämta viktig information och justera alla inställningar för trädgårdsarbete efter behov. Bäst av allt är dock robotgräsklipparens smidiga och attraktiva klippning som inte lämnar några strimmor i gräsmattan. När Smart Sileno behöver rengöras kan du enkelt spola rent hus, knivar och hjul med hjälp av en trädgårdsslang. Med andra ord tål robotgräsklipparen mycket stress och är 100% vattentät.             

McCulloch Rob R1000

McCulloch Rob R1000
 • Prisvärd!
 • Energieffektiva
 • Bra skärförmåga
 • Kort batteritid
 • Kapacitet: 1000 m²
 • Klipphöjd: 20–50 mm
 • Klippbredd: 17 cm
 • Regnsensor: nej
 • PIN: Ja
 • Lutning: upp till 20%
 • Vikt: 7 kg
 • Ljudnivå: 67 dB (A)

Vi vill också ta tillfället i akt att rekommendera Rob R1000, en tyst robotgräsklippare med en kapacitet på upp till 1000 m2 gräsmatta. Detta är en automatisk gräsklippare som fungerar i alla typer av väder och har en fin kapningsförmåga i både vått och högt gräs. 

Rob R1000 är utrustad med flera olika säkerhetsfunktioner, som har både installations lås och knapp lås för att minska risken för stöld och missbruk. Dessutom är den utrustad med både en rullsensor och en lyftgivare, där knivarna automatiskt slutar fungera för så hög säkerhet som möjligt. Vi ger ett plus för den riktigt fina klippförmågan, vilket ger ett lika bra resultat oavsett om gräsmattan är torr eller är våt och fullvuxen. Den smarta LCD-skärmen är både lätt att läsa och enkel att använda och har ett antal smarta program som låter dig styra hur du vill att din robot ska köras.       

Rob R1000 är inte optimal för de mest sluttande trädgårdarna, men kan enkelt hantera kullar som inte överstiger 20% i sluttningen. Vi gillar också låg ljudnivå och hög kvalitet, trots att det är mycket lägre i pris än de flesta robotgräsklippare på marknaden. Batteriets livslängd är något kort och varar bara en timme efter full laddning. Klippbredden är också ganska smal, vilket innebär att det tar längre tid för den att klippa en hel trädgård jämfört med många andra modeller.   

Viking MI 422 P

Viking MI 422 P
 • Mycket tyst
 • Bästa budgetvalet!
 • Klipper upp till 17 timmar i veckan
 • Inte optimal i terräng
 • Kapacitet: 1000 m2
 • Klipphöjd: 20–60 mm
 • Klippbredd: 20 cm
 • Regnsensor: ja
 • PIN: Ja
 • Lutning: upp till 40%
 • Vikt: 9 kg
 • Ljudnivå: 62 dB (A)

Viking MI 422 P är en av våra favoriter, som är en av de tystaste modellerna på marknaden. Detta är en relativt liten robotgräsklippare som klarar tomter upp till 1000 m2 och har en imponerande lutningskapacitet på upp till 40%. Men bäst av allt är att du får en riktigt bra robotgräsklippare till ett riktigt lågt pris!  

Viking MI 422 P kan klippa allt från en vanlig gräsmatta till vått och långt gräs och är utrustad med en smart bioskärningsenhet som förstärker gräset och ger näring och fukt till din gräsmatta. Robotgräsklipparen har inga problem att ta sig runt och hanterar olika typer av hinder på ett bra sätt. De smarta sensorerna säkerställer att den omedelbart känner av staket, rabatter, träd och liknande, och om locket lyfts stannar knivarna automatiskt.  

När modellen behöver ladda batterierna eller känner av regn, kör robotgräsklipparen automatiskt tillbaka till laddstationen för laddning. Viking MI 422 P kan ladda både snabbt och normalt, beroende på hur snabbt du vill att den ska gå ut och klippa igen. Vi på Produkttestarna rekommenderar dock att du försöker välja normal laddning så ofta som möjligt, eftersom det är mer skonsamt för batteriet. Både full laddning och klipptid tar 60 minuter och kan klippa din gräsmatta upp till 17 timmar i veckan. Den har också en smart integrerad stöldskyddsenhet som avger en varningssignal så snart någon försöker lyfta den.       

Vi rekommenderar inte Viking MI 422 P för dig som har en mycket ojämn gräsmatta med en massa terräng, eftersom det inte är helt optimal för djupare gropar och liknande. Detta är dock en otroligt prisvärd robotgräsklippare som vi rekommenderar!   

Bosch Indego 350

Bosch Indego 350
 • Mycket prisvärd
 • Memorerar rutter
 • Klipper en snygg och noggrann gräsmatta  
 • Kort batteritid på 30 minuter
 • Kapacitet: 350 m²
 • Klipphöjd: 30-50 mm
 • Klippbredd: 19 cm
 • Regnsensor: nej
 • PIN: Ja
 • Lutning: 27%
 • Vikt: 7,5 kg
 • Ljudnivå: 70 dB (A)

Bosch Indego 350 är en annan prisvärd robotgräsklippare som har en av de bästa kapningsfunktionerna på marknaden när det gäller jämnhet och utseende. Denna modell har en kapacitet på 350 m2, vilket gör den perfekt för dig med en mindre trädgård.   

Om du uppskattar en snygg och noggrann gräsmatta är det här robotgräsklipparen du bör investera i! Bosch Indego 350 har fått det högsta betyget i flera olika tester i Sverige, där det har fått beröm för gräsmattans utseende både direkt efter och tre dagar efter klippning. Det har också en fantastisk förmåga att klippa gräset i små bitar, som sedan försvinner ner i gräsmattan igen för att användas som gödningsmedel. Indego 350 klipper otroligt jämnt utan risk för fula strimmor på gräsmattan.      

Dessutom är robotgräsklipparen utrustad med en smart Auto- Calendar- funktion som kartlägger gräsklipparen och rekommenderar ett schema som passar storleken på din gräsmatta. Eftersom den kommer ihåg tidigare rutter ser den till att klippa din gräsmatta så effektivt som möjligt utan att förbruka onödig energi. Indego 350 har ett antal sensorer som upptäcker hinder längs vägen, kör smidigt runt dem och lagras till nästa skärning.     

Ljudnivån är också helt okej, även om den inte är bland de lägsta på marknaden. Vi rekommenderar inte att den körs på natten, eftersom 70 dB kan vara ganska störande vid total tystnad runt. Batteriets livslängd är dock inte den bästa, som bara fungerar 30 minuter åt gången. Å andra sidan tror vi på Produkttestarna att det inte behövs mycket mer, eftersom det fungerar med en liten arbetsyta.   

Husqvarna Automower 450X

Husqvarna Automower 450X
 • Klipper upp till 5000 m2!
 • Mycket hög kvalitet och prestanda
 • Lång skärtid på 270 minuter
 • I det dyraste laget
 • Gränskabel ingår ej
 • Kapacitet: 5000 m2
 • Klipphöjd: 20–60 mm
 • Klippbredd: 24 cm
 • Regnsensor: ja
 • PIN: Ja
 • Lutning: 45%
 • Vikt: 13,9 kg
 • Ljudnivå: 59 dB (A)

Denna robotgräsklippare från Husqvarna är utan tvekan den mest överdådiga modellen hittills, som överträffar i princip alla andra i både prestanda och resultat. Detta återspeglas naturligtvis i det saftiga priset, men är väl värt det för dig som har en riktigt stor tomt och letar efter något kvalitativt som kommer att hålla i många år framöver. 

Husqvarna Automower 450X har en imponerande kapacitet på gräsytor upp till 5000 kvadratmeter, som kan hantera komplexa terräng och smala passager. Robotgräsklipparen hanterar sluttningar upp till 45% och har GPS-assisterad navigering och en mängd andra praktiska funktioner. Med Automower ® Connect får du en grön och hälsosam gräsmatta som alltid klipps perfekt oavsett gräs . Den har också en smart identifiering av avlägsna föremål, som kommer att memorera din trädgård för ökad skärhastighet och areakapacitet. Du kan också ansluta din robotgräsklippare till smartphones, som låter dig spåra och styra din enhet var du än är i världen.            

Batteriet laddas snabbt på bara en timme och skär upp till 270 minuter före nästa laddning. Detta ger den klart den längsta batteritiden på marknaden, därav det stora arbetsområdet. Dessutom är Husqvarna Automower 450X utrustad med ett antal smarta funktioner som inkluderar larm, PIN-kod, tidlås, lyftgivare, lutningssensor och mycket mer. Tyvärr är detta en robotgräsklippare utan slinga, som måste köpas separat. Detta, tillsammans med det höga priset, sänker betyget lite.      

Robomow RX20U

Robomow RX20U
 • Lång driftstid
 • Kan anslutas till smartphone
 • Bra prestanda
 • Långsam laddning
 • Kapacitet: upp till 300 m2
 • Klipphöjd: 15–45 mm
 • Klippbredd: 18 cm
 • Stöldskydd: ja
 • Lutning: 15%
 • Vikt: 7,5 kg
 • Ljudnivå: 69 dB (A)

Robomow RX20U är perfekt för dig med en liten trädgård, vilket enligt oss på Produkttestarna är en otroligt väl fungerande modell som skär riktigt noggrant och snyggt. Detta är en liten robotgräsklippare som är en av de billigaste på marknaden och passar dig med en trädgård på högst 300 m2.  

Modellen är utformad för att hantera en relativt ojämn trädgård som klarar en lutning på upp till 15% och olika typer av terräng. Robomow RX20U fungerar för alla typer av gräs och är utformad för att känna igen olika hinder. Vi gillar särskilt att robotgräsklipparen klipper utanför hjulen, vilket ger maximal användning trots sin lilla storlek. Det betyder också att det kommer till kanterna på ett riktigt korrekt sätt, där du inte behöver fixa detaljerna efteråt.    

Denna robotgräsklippare har många praktiska funktioner, som inkluderar en lyftgivare och ett smart barnlås . Du kan också programmera en PIN-kod för säker start, så att ingen annan kan använda den vid stöld. Vi ger också ett stort plus att den kan anslutas till din smartphone, där du kan styra din enhet från Robomow-appen . Där kan du också ställa in en personlig plan och klippinställning och avbryta och starta programmerad klippning och liknande.       

Robomow RX20U har en lång driftstid som håller den igång i nästan två timmar. Tyvärr är laddningstiden en av de längsta, vilket tar mellan 16-20 timmar för full laddning.  

WOLF-Garten LOOPO S150

WOLF-Garten LOOPO S150
 • Prisvärd!
 • Gränskabel på 70 meter ingår
 • Lång skärtid på två timmar
 • Långsam laddningstid
 • Kan endast hantera små backar
 • Kapacitet: 250 m2
 • Klipphöjd: 15–45 mm
 • Klippbredd: 18 cm
 • Regnsensor: nej
 • PIN: Ja
 • Lutning: 15%
 • Vikt: 11,5 kg
 • Ljudnivå: 64dB (A)

Vi avslutar testet med denna billiga robotgräsklippare från Wolf- Garten , som är en smart och kompakt modell för gräsmattor upp till 250 m2. Modellen levereras med både en 70 meter begränsningskabel och ett stort paket med robotgödsel, vilket gör robotgräsklipparen otroligt prisvärd!   

WOLF- Garten LOOPO S150 kan hantera flera olika zoner, som inkluderar smala passager och mindre utrymmen. Vi ger ett fantastiskt plus till det fantastiska bioklippresultatet, vilket innebär en kontinuerlig miljövänlig gödning av gräsmattan. Trots sitt låga pris har den en kraftfull motor på 100 watt och starka blad som klarar olika typer av gräsmattor, terräng och gräslängder.      

Vi på Produkttestarna är också mycket imponerade av den långa klipptiden, som kan ta upp till två timmar! Laddningen är dock i det längsta lagret, vilket kräver en laddning på cirka 20 timmar. Vid 64 dB är det en av de tystaste på marknaden, med bara en liten brum. Även om det kanske inte är optimalt att köra på natten är det garanterat att det inte stör dig eller dina grannar under dagen.   

Tillverkarna har ställt in en maximal kapacitet på 250 m², men vi rekommenderar en yta på max. 150 m² för optimal användning. Du bör inte ha för stora lutningar på gräsmattan, eftersom den inte kan klippa i en lutning som är högre än 15%. WOLF- Garten LOOPO S150 är därför inte för dig med en större komplex trädgård, men rekommenderas starkt för dig med en liten och okomplicerad gräsmatta.    

Lämna en kommentar