Bästa aktivitetsarmbandet 2020

Har du svårt att komma igång med träningen på ett effektivt sätt? Då kan det vara hög tid att investera i ett aktivitetsarmband. Under de senaste åren har armbanden blivit väldigt uppskattade och det finns flera orsaker till detta. Till att börja med är de relativt billiga i inköp och de passar för alla typer av aktiviteter. Ett vanligt missförstånd är att man tror att det bara är elittränare som kan ha användning för aktivitetsarmbandet, men så är alltså inte fallet. Här nedan har vi tagit fram 10 stycken aktivitetsarmband som hjälper dig att få stenkoll på din träning!

Bäst i test aktivitetsarmband

Nedan är tre av våra utvalda bäst i test aktivitetsarmband. Om du vill hoppa direkt till tester och recensioner av dessa aktivitetsarmband kan du klicka på respektive produkts länk nedan.

KategoriAktivitetsarmband
Bäst i test aktivitetsarmbandGarmin Vivosport
AndraplatsenGarmin Vivosmart 4
Tredje platsFitbit Inspire HR
Bäst i test aktivitetsarmband

Köpguide för bästa aktivitetsarmband

Innan vi dyker djupare in i de olika produkter som vi har valt till vår jämförelse av de bästa aktivitetsarmbanden ska vi reda ut vad ett aktivitetsarmband faktiskt gör. Enkelt förklarat kan man säga att armbandet fungerar som en kombination av en smartklocka och en klassisk sportklocka. De funktioner som liknar sportklockan gör det möjligt för dig att få en bättre koll på din träning och dina träningsresultat, medan smartklockans funktioner gör att du kan använda den till samtal, mejl eller för att läsa sms.

I det här testet har vi valt att fokusera på renodlade aktivitetsarmband. Kort och gott kan man säga att det är en form av träningsklocka som fungerar som ett riktigt bra hjälpmedel till träningen. Du kan använda dig av klockan om du har svårt att komma igång och motionera, träna eller sporta, men den fungerar också minst lika bra om du redan har semierfarenhet. Modellerna är smidiga, användarvänliga och enkla att förstå sig på. De kommer i många olika storlekar för att du ska kunna hitta en som verkligen passar och som sitter bekvämt på handleden. Rekommenderat är att aktivitetsklockan bärs dygnet runt.

Det aktivitetsarmbandet gör är att den loggar din träning och gör att du kan följa ditt resultat och utveckling mycket bättre, samtidigt som du kan använda klockan som en vanlig telefon om du så skulle önska. Läs vår köpguide och ta del av recensioner om de bästa klockorna för ändamålet!

Varför ska man använda aktivitetsarmband?

Är det verkligen nödvändigt att använda sig av ett aktivitetsarmband och varför ska man göra det? För att besvara den första frågan så är svaret ja. Ett aktivitetsarmband är ett utmärkt sätt få motivationen till att röra dig mer. Vi lever i en alltför stillasittande vardag. På arbetet sitter vi stilla och när vi kommer hem slänger vi oss på soffan för att varva ner efter en lång dag. Har man tur kanske man får till en timmes träning då och då, men genom aktivitetsklockan blir det lättare att få motivation och vilja röra på sig än mer.

Funktioner hos aktivitetsarmband

För att du ska bli riktigt nöjd med din aktivitetsklocka är det viktigt att du väljer en som har de funktioner som du vill ha. Utbudet är stort och det finns många olika alternativ att välja mellan, vilket inte gör valet speciellt mycket lättare. Ett tips är att först fundera på vad det är för preferenser som du är ute efter. På så sätt minimerar du risken för att komma hem med ett aktivitetsarmband som inte uppfyller dina behov. Fundera även på vad det är för typ av träning som du vill logga och hur ofta som du faktiskt tränar.

Ett aktivitetsarmband kan innehålla många olika typer av funktioner. Det vanligaste är dock att aktivitetsarmbanden har en display där alla dina loggningar och resultat av träningen kommer att visas. Displayen gör det också möjligt för dig att kunna utföra olika justeringar i den träning som du precis har utfört för att motivera eller prestera bättre. Det är dock inte alla aktivitetsarmband som är utrustade med en display, utan istället låter dig ta del av informationen genom din mobiltelefon.

Utöver displayen med information om din aktivitet kommer du också att kunna ta del av en stegräknare. Stegräknaren är en mycket uppskattat funktion som ser till att kontrollera så att du verkligen får all den motion som du behöver. Genom att ha en produkt som räknar stegen åt dig kan det kännas mer motiverande att ta ett steg till, och ett till, och ett till.

Även om det inte är ett måste är det rekommenderat att aktivitetsarmbandet du väljer har en funktion som kan mäta hur bra du sover. Hur du mår och hur du känner dig går nämligen hand i hand med hur bra du sover och vilka sovvanor du har. Med hjälp av en sömnmätare kan du se hur mycket du rör dig under natten och hur många gånger du eventuellt har vaknat till. Aktivitetsarmbandet ser sedan till att skapa en sammanställning för att du ska få en så tydlig överblick över din sömn som möjligt. Här kan du välja om du bara vill analysera natten som var eller om du vill ha en sammanställning av din sömnkvalitet under en längre tid.

Ytterligare två funktioner som vi ska titta närmare på är höjdmätaren och kaloriförbränningsfunktionen. Höjdmätaren kan räkna ut hur snabbt du rör dig om du går i en backe (uppåt eller nedåt), vilket passar bra för den som föredrar löpträning. Kaloriförbränningsfunktionen räknar ut hur många kalorier som du har bränt under din aktivitet. Det kan låta som att alla aktivitetsarmband har en sådan funktion, men sanningen är att så inte är fallet. Försöker du gå ner i vikt är kaloriförbränningsfunktionen ett mycket viktigt verktyg.

En funktion som du främst hittar på de mer avancerade aktivitetsarmbanden är en blodtrycksmätare eller pulsmätare. Med en sådan kommer du bland annat att kunna se vad din lägsta puls är, men också din högsta och din snittpuls. Väljer du en mer exklusiv och avancerad modell kan du i vissa fall också få tillgång till VO2-max. VO2-max informerar dig om din konditionsnivå.

Sist, men inte minst, har de allra flesta aktivitetsklockor en GPS. I GPS:en kan du lägga in olika rutter som sedan sparas och används i utvecklande syfte. Funktionen ser till att följa din utveckling och du kan lättare planera inför joggingturen eller löprundan. Kanske har du sprungit samma runda de senaste fem gångerna? Då kan det vara hög tid att räkna ut en ny med hjälp av GPS:en

Tänkvärt om aktivitetsarmband

Att tänka på funktioner är naturligtvis viktigt, men du behöver också se till att ha koll på andra aspekter när du ska köpa ett aktivitetsarmband. Bland annat bör du se till att du väljer ett armband som har en bra och lång batteritid. På så sätt slipper du vara orolig för att batterierna ska ta slut stup i kvarten och du slipper ladda hela tiden. På marknaden finns det idag modeller som har en batteritid på 2-3 veckor. Inte illa!

Utöver batteritiden bör du också fundera på passformen. Aktivitetsklockor är skapade för att användas dygnet runt och då är det viktigt att den sitter bekvämt och inte skaver. Aktivitetsarmbandet ska dock inte enbart vara behagligt när du är vaken och sitter i soffan, utan det ska vara så skönt att du med fördel kan sova i det. Det bästa och bekvämaste armbanden är tillverkade i gummi. Materialet är behagligt och mjukt, vilket för att du knappt märker av det. Tyvärr är gummi inte det starkaste materialet och det gäller att du sköter om ditt aktivitetsarmband för att minimera risken för att det går sönder.

Att skärmen är lättläst är ytterligare en sak som du bör prioritera. Du ska inte behöva stå och pilla i en evighet för att få fram den information som du vill ha. Storleken på skärmen har sällan betydelse, utan det är användarvänligheten som du ska fokusera på. Kommer du använda klockan mycket under nattetid kan det vara bra att säkerställa så att displayen är upplyst!

Garmin Vivosport – test och recension

Fördelar

 • Hög kvalitet och prestanda
 • Daglig konditions- och stressövervakning
 • Har en inbyggd GPS

Nackdelar

 • Kort batteritid med GPS uppkoppling

Som vinnare i denna bäst i test för bästa aktivitetsarmbandet har vi valt ut Gamin Vivosport! Här får du ett aktivitetsarmband som har alla de funktioner som du behöver och lite därtill. Gamin Vivosport är utrustad med många olika egenskaper och hjälpmedel som gör din träning bättre. Bland annat kommer den att logga din träning inomhus och utomhus, men även mäta av din stressnivå i kroppen och ha koll på din sömn. Som det avancerade aktivitetsarmbandet som det är så erbjuder Gamin Vivosport också en funktion som kan mäta din kondition, samt VO2 max.

Egenskaper Garmin VivosportDetaljer
GPSJa
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid7 dagar
Vikt26 gram
Specifikationer för Garmin Vivosport

Det är inte för ingenting som Gamin Vivosport har utsetts till det främsta aktivitetsarmbandet på marknaden. Klockan har otroliga möjligheter för den som är intresserad av träning och kan mäta allt från takt, distans, hastighet och tid. Vill du kartlägga hur du löptränar eller rör dig? Inga problem! Gamin Vivosport klarar av detta lekande lätt.

Det är viktigt att du får ut så mycket av din aktivitetsklocka som möjligt. Med Gamin Vivosport kan du inte bara se till att dina resultat blir så bra som möjligt, utan du kommer också att kunna välja mellan olika träningsprogram som redan är förinställda. Armbandet övervakar och loggar hur din dagliga hälsa ser ut och hur mycket du rör på dig under ett dygn. Genom stresskontrollen kan du också säkerställa att du inte överpresterar i träningen. Klockan ser alltså till att informera dig när du ”går för långt” i träningen, eftersom en överprestation kan ge motsatt effekt till det resultat du vill ha.

Gamin Vivosport är kompatibel med din mobiltelefon och genom detta kan du se till att föra över all information till telefonen och få en bra och tydlig sammanställning av din träning. Batteritiden ligger på sju dagar, men räkna med några dagar mindre om du har på GPS:en dygnet runt.

Garmin Vivosmart 4 – test och recension

Fördelar

 • Kommer med förinställda träningsprogram
 • Avancerad hälsomätning
 • Lång batteritid upp till 14 dagar

Nackdelar

 • Har ingen GPS

Det kanske inte är helt förvånande att Garmin Vivosmart 4 fick inta plats nummer två i detta bäst i test. Garmin Vivosmart 4 är ett aktivitetsarmband som är snyggt, bekvämt att bära och som är framtaget för det specifika ändamålet att analysera ditt välmående. Vill du vara säker på att få ett högkvalitativt aktivitetsarmband med både pulsoximetrisensor och sömnregistrering är det Garmin Vivosmart 4 du ska välja!

Egenskaper Garmin Vivosmart 4Detaljer
GPSNej
Vattentät5 ATM
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid14 dagar
Vikt16,5 gram
Specifikationer för Garmin Vivosmart 4

Det här aktivitetsarmbandet passar dig som vill få tillgång till många olika funktioner och egenskaper. Med Garmin Vivosmart 4 kommer du till exempel att kunna mäta hur din energinivå ser ut under en dag beroende på hur din sömn varit, men du kan också se vilken stressnivå som din kropp befinner sig i. Genom att veta detta blir det enklare för dig att planera in ett träningspass under den tid på dygnet som du faktiskt har mest energi. Som tidigare nämnt har Garmin Vivosmart 4 en pulsoximetrisensor . Det betyder att aktivitetsarmbandet kan mäta hur mycket syremättnad det finns i ditt blod. Nu kanske du undrar varför du ska veta detta, men sanningen är att syremättnaden ger dig en indikation på hur hälsosam du är.

Garmin Vivosmart 4 har många fina egenskaper, men en som vi tycker lite extra mycket om är den avancerade mätningstekniken som man använt sig av för att mäta sömnen. Garmin Vivosmart 4 kommer bland annat att kunna logga när du befinner dig i lätt sömn, djup sömn, REM-sömn och om du rör dig mycket under natten. Flashiga funktioner i all ära, men sanningen är att Garmin Vivosmart 4 är ett komplett aktivitetsarmband som också har alla de grundläggande funktioner som du kommer behöva, t.ex. kaloriräkning, distans eller stegräkning. Dock har den ingen GPS, vilket är lite förvånande för en klocka av denna klass.

Fitbit Inspire HR – test och recension

Fördelar

 • Aktivitetsmätning & pulsmätning dygnet runt
 • Upp till 5 dagars batteritid
 • Vattentät ned till 50 m

Nackdelar

 • Kort laddningssladd

Fitbit har länge varit ett populärt och uppskattat märke när det kommer till träningsarmband och träningsklockor. Deras senaste modell, Fitbit Inspire HR, hamnar på plats nummer tre i denna jämförelse. Med det här aktivitetsarmbandet kan du vara säker på att du får en produkt som verkligen heter duga och som kommer att uppfylla de allra flesta behov. Designen är snygg, modern och stilren. Den enkla och smala utformningen gör att den är bekväm att bära och inte känns för klumpig eller tung.

Egenskaper Fitbit Inspire HRDetaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid5 dagar
Vikt20 gram
Garanti1 år
Specifikationer för Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR är utrustad med flera funktioner av högsta kvalitet. Du kommer bland annat att få tillgång till hela träningsprogram, men också aktivitetsmätning på dygnets alla timmar, pulsmätning och mycket mer. Vill du mäta din sömn eller se hur många kalorier som du förbränner kan Fitbit Inspire HR göra jobbet åt dig. Aktivitetsarmbandet mäter dina tre olika sömnstadier och är vattentät till en vattennivå på max 50 meter.

Fitbit Inspire HR är mycket prisvärd och hjälper dig att få bättre koll på din träning. Armbandet har en unik och inbyggd funktion som gör att den kan känna igen träning som du har utfört tidigare. Det kan till exempelvis handla om långa promenader, simning eller löpning i joggingspåret. Vill du kunna hantera den loggade informationen bättre kan du koppla ihop din Fitbit Inspire HR med din mobiltelefon.

Något som verkligen får Fitbit Inspire HR att sticka ut ur mängden är batteritiden. Väljer du att ha på aktivitetsloggningen dygnet runt kan klockan klara sig upp till hela fem dagar utan att behöva laddas. En annan funktion som är unik i sitt slag är att armbandet ger dig färdiga träningslägen med mål som du ska uppnå. När du uppnått dessa får du sedan förslag på nya. Fitbit Inspire HR är alltså inte bara en loggning av träning, utan även en rådgivare.

Polar A370 – test och recension

Fördelar

 • Mäter kaloriförbrukning dygnet runt
 • Mäter din konditionsnivå
 • Har tillgång upp till 100 olika träningsprofiler

Nackdelar

 • Något svårförstådd träningsapp

Är det träningsprofiler som du är ute efter bör du kika närmare på Polar A370! Det här aktivitetsarmbandet är utrustad med 100 stycken olika alternativ som du kan välja mellan. Vill du ha tillgång till fler alternativ kan du bara koppla ihop din Polar A370 med din smartphone och ladda ner appen Polar Flow.

Egenskaper Polar A370Detaljer
GPSJa
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid4 dagar
Vikt37,3 gram
Specifikationer för Polar A370

Egenskaperna hos Polar A370 är helt klart många. Här får du en aktivitetsguide som stärker din motivation, samtidigt som du kan kontrollera din puls eller se vilken konditionsnivå det är som du har. Polar A370 använder sig av din hjärtfrekvens och vilopuls för att räkna ut resultatet och allt går på bara fem minuter. Snabbt och enkelt! För att ge dig en tydligare och mer detaljerad bild av din hälsa kommer Polar A370 att mäta pulsen på dig dygnet runt. På så sätt vet du hur ditt hjärta aktiveras under en dag.

Med Polar A370 kan du vara säker på att resultaten alltid är tillförlitliga. Aktivitetsarmbandet kan med fördel användas av den som vill öka i muskelstyrka, gå ner i vikt, gå upp i vikt eller bibehålla den vikt som de har idag. Klockan är också utmärkt för att ta reda på hur dina sömnvanor ser ut och om du vaknar många gånger under natten.

Observera att Polar A370 är en aning knepig att förstå sig på och därför inte optimal för nybörjare på aktivitetsarmband. Armbandet tar tid att lära sig och detsamma gäller för de funktioner som man har tillgång till. Främst är det de många träningsprofilerna som kan skapa en viss förvirring för den som inte har stenkoll på träning eller på hur klockan fungerar. När du väl har lärt dig att använda dig av den är den dock ett utmärkt alternativ!

Samsung Galaxy Fit E – test och recension

Fördelar

 • Diskret design
 • Klarar av att spåra sömn och hjärtfrekvens
 • Mycket billig, och relativt prisvärd

Nackdelar

 • Man måste ladda ned två olika appar
 • Avsaknad av mer avancerad funktionalitet

Alla vill inte tömma plånboken helt och hållet för att kunna införskaffa sig ett aktivitetsarmband. Om du vill ha en bra produkt som inte är allt för dyr kan Samsung Galaxy Fit E passa dig som handen i handsken. Aktivitetsarmbandet kostar under femhundralappen och då har man ändå inte tummat något på kvalitet. Här finns grundläggande funktioner till ett riktigt bra pris!

Egenskaper Samsung Galaxy Fit EDetaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid7 dagar
Vikt15 gram
Specifikationer för Samsung Galaxy Fit E

Att priset är lågt betyder inte att aktivitetsarmbandet är sämre. Dock betyder det att det inte är lika avancerat som många andra aktivitetsarmband som finns på marknaden. De funktioner som du kommer ha tillgång till är de mest grundläggande, till exempelvis distans, stegräknare, spårningsdata, kaloriförbränning och mätning av sömn. Utöver dessa ovannämnda har Samsung Galaxy Fit E också en funktion som kan mäta din hjärtfrekvens.

För att det ska vara bekvämt att bära klockan väger den bara 15 gram och det gör den till en av de lättaste alternativen där ute. Designen är stilren och diskret och även om det finns display så är den inte i färg. Du kan heller inte ladda aktivitetsarmbandet trådlöst, utan måste istället ta av dig det och sätta det på laddning med hjälp av en USB. Dock är klockan ändå vattentät, vilket vi inte riktigt var beredda på och ser som en stor fördel!

Samsung Galaxy Fit E kan själv hitta och registrera upp till 90 olika typer av sporter och aktiviteter. Om en av dina aktiviteter inte inkluderas kommer du själv att behöva lägga in denna i den tillhörande applikationen. Här krävs dessutom två olika appar om du vill få tillgång till alla de funktioner som aktivitetsarmbandet har att erbjuda.

Fitbit Charge 3 – test och recension

Fördelar

 • Mycket noggrann mätning
 • Har över 15 olika träningslägen
 • Tillverkad i flygkvalitetsaluminium

Nackdelar

 • Ingen GPS

Fitbit är riktigt fenor på att skapa aktivitetsarmband och därför har vi sett till att ta med ytterligare en av deras kreationer. På plats nummer sex kommer ingen mindre än Fitbit Charge 3. Fitbit Charge 3 är ett kvalitativt armband som är tillverkad i ett material som är vanligt i samband med rymdteknik, vilket betyder hög kvalitet! Klockan har också en display som är ordentligt stor och som gör det enkelt för dig att följa all information och alla loggar.

Egenskaper Fitbit Charge 3Detaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritid7 dagar
Vikt30 gram
Specifikationer för Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3 är utrustad med 15 olika träningsprogram som du kan använda dig av och det betyder att du inte måste sammankoppla din mobil till klockan för att få tillgång till sportprofilerna. Klockan kan själv känna av och registrera om du springer, simmar eller om du till exempelvis cyklar eller utför yoga. Fitbit Charge 3 känns som ett aktivitetsarmband som är specifikt framtaget för att passa kvinnor lite extra mycket. Aktivitetsarmbandet kan nämligen föra en logg över din menscykel!

Gillar du att simma är Fitbit Charge 3 perfekt! Klockan är vattentät ner till 50 meter och har en batteritid på hela sju dagar. Här finns även en smidig kaloriförbrukningsräknare och en funktion som loggar hur din sömn ser ut. Fitbit Charge 3 är mycket exakt i sin mätning och ger dig ett resultat du kan lita på.

Garmin vívofit 3 – test och recension

Fördelar

 • Prisvärd
 • Batteritid upp till ett år
 • Har många bra funktioner och egenskaper

Nackdelar

 • Saknar GPS

Garmin vívofit 3 passar dig som letar efter ett aktivitetsarmband som skiljer sig från mängden. Om det är viktigt för dig att ha en lång batteritid kommer Garmin vívofit 3 inte att göra dig besviken. Aktivitetsarmbandet har inte en batteritid på två veckor och inte heller på en månad. Nej, sanningen är att Garmin vívofit 3 faktiskt kan hålla upp till ett år! Anledningen till den extrema batteritiden är det knappcellsbatteri som armbandet är utrustat med. Det ger de fördelar som du kan hitta på en traditionell klocka, men med skillnad att den också kontrollerar hälsa, sömn och puls.

Egenskaper Garmin vívofit 3Detaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritidupp till 1 år
Vikt26 gram
Specifikationer för Garmin vívofit 3

När du utövar någon sport eller aktivitet så kommer Garmin vívofit 3 att direkt starta igång och börja registrera detta. Armbandet kan känna av vad det är för typ av träning som du utför och logga därefter. Alla rörelser och aktiviteter som du gör kommer sedan att skickas över till din mobiltelefon, förutsatt att du har kopplat ihop produkterna med varandra. Redan från dag ett kan Garmin vívofit 3 lära sig vad det är för typ av rörelsemönster som du har och på så sätt sätta upp rimliga mål som passar dig.

Stegräknare, räkna kalorier, distans och minuter är det du kan göra med din Garmin vívofit 3. Aktivitetsarmbandet har en ordentlig urtavla och skärm, men saknar tyvärr någon form av GPS. Det betyder att du inte kommer att kunna få någon direkt kartläggning.

Fitbit Alta HR – test och recension

Fördelar

 • Automatisk igenkänning av aktivitet
 • Lätt vikt på 23 g – känns knappt på handleden
 • Stor och tydlig touch skärm

Nackdelar

 • Inte särskilt vattentåligt armband
 • Går inte att simma med

Fitbit Alta HR slår till igen och på plats nummer 8 kommer ytterligare ett aktivitetsarmband från tillverkaren. Fitbit Alta HR är tillverkad av en OLED-skärm som är belyst och som snabbt och enkelt kan ta fram all information som den har lagrat. Fitbit Alta HR passar den som vill ha en välfungerande och högkvalitativ aktivitetsklocka som har en snygg och elegant design. Modellen har blivit mycket uppskattad av den svenska befolkningen och Fitbit Alta HR hyllas även för den långa batteritiden som klockan har.

Egenskaper Fitbit Alta HRDetaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritidupp till 7 dagar
Vikt23 gram
Specifikationer för Fitbit Alta HR

Fitbit Alta HR skiljer sig relativt mycket från de tidigare Fitbit-klockorna. Det som utmärker Fitbit Alta HR är att den har en touch skärm som är upplyst, men även att den kan hålla mycket längre vid full laddning. Om du ska befinna dig ute på en längre löprunda eller vill kunna logga din aktivitet under flera dagar är batteritiden mycket viktig. Fitbit Alta HR har visat sig ha en batteritid som sträcker sig över 7 dagar.

Aktivitetsarmbandet ser till att själv logga alla de aktiviteter och rörelser som du gör. Detta gäller oavsett om du utöver någon högpresterande sport eller om du tar en promenad. I slutet av dagen kan du sedan se en sammanställning över hur din aktivitetsnivå har sett ut. För att se till så din träning blir riktigt effektiv kan Fitbit Alta HR också mäta dina hjärtfrekvenser och din sömncykel. På så sätt vet du om du får all den sömn som din kropp behöver.

Huruvida Fitbit Alta HR är vattentät är lite svårt att besvara. Aktivitetsklockan benämns som vattentät, men det betyder inte att du kan simma med den. Om du simmar med aktivitetsklockan så kommer den att börja ta in vatten och förstöras. Det den däremot klarar av är mindre vattenstänk, regn eller om du börjar att svettas.

Huawei Fitness Band A1 – test och recension

Fördelar

 • Mäter UV-strålning
 • Prisvärd
 • Batteritid upp till 28 dagar

Nackdelar

 • Har ingen GPS
 • Har ingen skärm

Huawei Fitness Band A1 är aktivitetsarmbandet som passar för dig som vill slippa ladda stup i kvarten. Batteritiden kan nämligen hålla så länge som 28 dagar. Det betyder att Huawei Fitness Band A1 endast behöver laddas en gång i månaden innan den är full och redo att logga alla dina aktiviteter, dag som natt.

Egenskaper Huawei Fitness Band A1Detaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritidupp till 28 dagar
Vikt20 gram
Specifikationer för Huawei Fitness Band A1

Det finns många positiva fördelar med Huawei Fitness Band A1, men för att ett aktivitetsarmband ska skilja sig ur mängden krävs det mer än bara grundläggande funktioner. Här har man valt att utrusta klockan med en funktion som kan mäta av solens UV-strålar. Att mäta UV-strålarna kan låta som en funktion som kanske inte är så nödvändig, speciellt inte i Sverige, men om du befinner dig utomlands eller om vi har en riktigt varm sommar är det bra att ha.

Huawei Fitness Band A1 är ett enkelt och smidigt aktivitetsarmband som bara väger 20 gram. Armbandet kan mäta hur du sover under natten, räkna alla steg som du tar och se hur du sover under nätterna. Den som vill kan med fördel ansluta sin Huawei Fitness Band A1 till sin mobiltelefon. För att detta ska fungera gäller det att du har en smartphone.

Finns det då något negativt med Huawei Fitness Band A1? Svaret på den frågan är ja. Tyvärr så är inte Huawei Fitness Band A1 utrustad med någon skärm och det betyder att du ständigt måste ha koll på loggningen i mobiltelefonen. Det finns heller inte någon GPS, vilket kan kännas lite trist.

Xiaomi Mi Band 4 – test och recension

Fördelar

 • Mäter även sömn och hjärtfrekvens
 • Billig
 • Bra design, och snygg färgskärm

Nackdelar

 • Saknar trådlös laddning
 • Dålig röstöversättning

Xiaomi Mi Band 4 är helt klart det bästa valet för den som vill ha en aktivitetsklocka som verkligen är billig. Här behöver du inte betala mer än 500 kronor för en aktivitetsklocka som ändå fyller de mest grundläggande funktionerna och behoven. Xiaomi Mi Band 4 är inte heller speciellt avancerad, vilket gör att den lämpar sig perfekt för dig som vill ha ett enklare alternativ eller som helst undviker allt för avancerad teknik.

Egenskaper Xiaomi Mi Band 4Detaljer
GPSNej
VattentätJa
SömnregistreringJa
Kan anslutas till telefonJa
PulsmätningJa
Batteritidupp till 20 dagar
Vikt22 gram
Specifikationer för Xiaomi Mi Band 4

Tack vare den diskreta designen kan du använda Xiaomi Mi Band 4 dygnet runt, utan att det blir för skrikigt. Klockan är vattentät ner till 50 meter och har också en upplyst skärm med färg. Vattentätheten gör att du slipper ta av dig din Xiaomi Mi Band 4 när du ska duscha, simma eller bara göra något så enkelt som att diska.

De funktioner som Xiaomi Mi Band 4 har är att den kan räkna dina kalorier som du förbränner, känna av olika aktiviteter, beräkna distansen och erbjuda en stegräknare. Xiaomi Mi Band 4 kan också mäta din sömn under natten och logga din hjärtfrekvens under dagen. De två sistnämnda funktionerna är inte vanligt förekommande på billiga modeller, så detta ska Xiaomi Mi Band 4 verkligen ha ett stort plus för!

Garmin Vivosport

10

Pris

10.0/10

Prestanda

10.0/10

Hållbarhet

10.0/10

Funktioner

10.0/10

Lämna en kommentar